Nedjelja, 29 Januara, 2023
Rubrika:

Popularnost Vila Smita značajno opala nakon skandala na dodjeli Oskara

Statistika magazina Variety pokazuje da je percepcija javnosti o pedesettrogodišnjem glumcu drastično pala nakon ovog skandala

Popularnost glumca Vila Smita ozbiljno je opala nakon što je udario Krisa Roka na dodjeli Oskara prošlog marta.

Statistika magazina Variety pokazuje da je percepcija javnosti o pedesettrogodišnjem glumcu drastično pala nakon ovog skandala.

“Prije dodjele Oskara, Smit je redovno bio među prvih pet ili deset najpozitivnije ocijenjenih glumaca, na temelju anketa koje je Q Scores sprovodio svakog januara i jula na 1.800 američkih stanovnika u dobi od šest godina i više”, rekao je izvršni potpredsednik Q Scores -a, Henri Šafer za Variety.

Redovno su ga svrstavali uz popularne zvijezde poput Denzela Vašingtona i Toma Henksa.

Istovremeno, Smitova negativna ocjena se više nego udvostručila, tačnije, porasla je s manje od 10 na 26. Prosječna negativna Q ocjena, prema Šaferu, iznosi oko 16 ili 17.

Zanimljivo je da posljedica famoznog udarca nije bila ograničena samo na jednog člana porodice Smit. Naime, Džejda Pinket Smit, glumčeva supruga, takođe je posljednjih mjeseci pretrpjela značajnu štetu po svoj imidž. Njena pozitivna ocjena, koja je već iznosila 13, i bila poprilično niska sama po sebi, pala je na šest, dok je negativna skočila s 29 na 44.

Uprkos udarcu, Rokova popularnost nije pala. Između januara i jula, njegov pozitivan i negativan rezultat ostao je na 20, odnosno, 14. Međutim, njegov rang na zasebnoj ljestvici Q Scores, onoj koja mjeri širinu javne svijesti slavne osobe, skočio je sa 66 na 84. Pad Smitove popularnosti vjerovatno će imati uticaja na studije te oglašivače koji žele da rade s glumcem.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve