Utorak, 31 Januara, 2023
Rubrika:

Ponovo odloženo razmatranje optužnice protiv Kneževića

Optužnica protiv njih nije razmatrana jer su advokati okrivljenih tražili izuzeće sudije Borisa Savića i specijalne tužiteljke Stojanke Radović

Podgorički Viši sud ni danas nije razmatrao optužnicu protiv odbjeglog biznismena Duška Kneževića i njegovog nekadašnjeg saradnika bivšeg izvršnog direktora Atlas banke Đorđa Đurđića, zbog sumnje da su nezakonito izdali garancije ove banke na iznos od 12.500.000 eura.

Optužnica protiv njih nije razmatrana jer su advokati okrivljenih tražili izuzeće sudije Borisa Savića i specijalne tužiteljke Stojanke Radović.

U optužnici se između ostalog navodi da je Knežević odbio da Atlas banci, u kojoj je bio većinski vlasnik, vrati ukupno 15,2 miliona eura koliko je koštala garancija sa zateznom kamatom za njegove poslove sa kompanijom Kaspija properti.

Vlasnici Kaspije, koja je registrovana u Ujedinjenim Arapskim Emiratima, isplatili su Kneževiću 12,5 miliona eura za kupovinu hotela “Princes”. Međutim kupovina hotela propala, a Knežević nije vraćao novac koji su Azerbejdžanci tražili u nekoliko navrata, aktivirana je garancija Atlas banke.

IzvorCdm

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve