Utorak, 23 Jula, 2024
Rubrika:

Podgorički bend Vrpca objavio EP “Ne spotiči san”

Projekat je podržan od PAM-a.

Podgorički alternativni rok bend Vrpca poznat po energičnim nastupima i društveno angažovanim tekstovima, nakon singla ,,Grad” plasiranog krajem maja ove godine, predstavlja nam danas EP “Ne spotiči san” objavljen za beogradsku izdavačku kuću Lampshade Media.

EP je objavljen na digitalnim platformama: Spotify, Deezer, iTunes, Tidal, Amazon music kao i na njihovom YouTube kanalu.

“Vrpca je nakon prvog albuma, koji je svojevrsna fuzija žanrova, zdravo isprepletena ali suštinski naslonjena na alt rock prvenstveno, na drugom izdanju ponudila upravo taj pečat, produbljujući tako ideju koju u konačnici i nudi slušaocu. Bez računice ili lutanja, ovaj EP – ,,Ne Spotiči san” nose gitarske distorzije Miloša Pejovića kao i rješenja aranžmana. Lirika i dalje sjeda uz taj zvuk jer mu pripada od starta. San ne prestaje, sam zivot ga inspiriše i napaja”. – Braco Subotić

“Bend preispituje koliko živimo ono što sanjamo, šta su naši snovi, da li sebi namećemo okolnosti koje nas ometaju da živimo ono želimo. ,,Ne spotiči san” je poruka ljudima svih generacija jer nikada nije kasno pronaći sebe i živjeti svoj san. Sa druge strane poseban fokus je na mlade ljude koji treba da se povežu sa energetskim centrom u sebi i žive svoj život koračajući barem približno ka ostvarenju svojih punih potencijala”. – Miloš Pejović

EP je sniman u nikšićkom studiju ,,Disorder” kod producenta Bojana Dobrilovića a miks i analogni master je radio Robert Telčer u svom studiju ,,Šamarčina” u Vrbasu.

Na EP-u je gostovao na bek vokalu i drugoj gitari Dino Kapetanović, dok je gost na jednoj pjesmi na modularnim sintovima Nemanja Bečanović.

Bubanj je na svim pjesmama snimio Ivan Bakić, a bas gitaru je snimio Danilo Pendo.

Cover art je radio dizajner Nikola Kalezić, a autor fotografije je Vladimir Zaputović.

Projekat je podržan od PAM-a.

Vrpcu čine: Braco Subotić – vokal, Miloš Pejović – gitara, Vladimir Zaputović – bas gitara i Vilyen Salmanov – bubanj, osnovan 2012. godine.

Kroz angažovan tekst, muzika benda Vrpca nosi prepoznatljivu finesu alter roka, sa jasnim uticajima ali svojim pečatom, gdje je estetika ključni motiv za interakciju sa publikom.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve