Srijeda, 24 Jula, 2024
Rubrika:

Počeo festival ”FunFest Cetinje”: Nezaboravni trenuci smijeha i radosti u srcu Crne Gore

U pitanju je prvi žanrovskog festival u Crnoj Gori koji je otvoren monodramom ''Zoran Radmilović'' u izvođenju Ivana Tomaševića, poručuju iz Centra za kulturu Prijestonice

“FunFest Cetinje”, festival komedije i zabave, svečano je otvoren sinoć na Ljetnjoj pozornici na Cetinju.

U pitanju je prvi žanrovskog festival u Crnoj Gori koji je otvoren monodramom “ Zoran Radmilović” u izvođenju Ivana Tomaševića, poručuju iz Centra za kulturu Prijestonice.

“Kulturnu istoriju Cetinja želimo pretočiti u novu tradiciju koja će valorizovati i slaviti humor kao dio nematerijalnog kulturnog nasljeđa Cetinja”, poručila je otvarajući Festival direktorica Centra za kulturu Jelena Milošević.

“Upravo u tom duhu jedan od ciljeva Centra za kulturu jeste da kroz FunFesta smjesti Ljetnju pozornicu u ovaj kontekst akcentujući humor prvenstveno kao ljudsku potrebu, a zatim i kao važan dio kulturnog identiteta Cetinja”, kazala je Milošević.

Direktorica CZK Prijestonice poručuje da ta ustanova promoviše kulturno nasljeđe i raznolikost umjetničkih izraza, uz istovremeno očuvanje tradicije kroz savremeni izraz.

“Centar za kulturu Prijestonice Cetinje usmjeren je na promociju i podršku kulturnom stvaralaštvu kroz raznolike programe, produkciju umjetničkih djela, organizaciju manifestacija i saradnju s drugim kulturnim organizacijama, jasno je da su i ciljevi festivala usklađeni s našom misijom”, zaključila je Milošević.

Muzički ugođaj priredio je „Trio Andio“ koji čine studentkinje Muzičke akademije sa Cetinja, pijanistkinja Una Ivanković i violinistkinje Ema Vuković i Amila Ašimović.

“U pratećem dijelu programa mališani su imali priliku da uživaju u lutkarskom šou Tomasa Herforta i fuziji savremenih zvukova na improvizovanim instrumentima Senjora Markusena. Festival se nastavlja večeras predstavom Gradskog pozorišta “Čuvari tvog poštenja” na Ljetnjoj pozornici od 20.30 časova. Sjutra u 19 časova ispred galerije Centra za kulturu Prijestonice Cetinje za naše najmlađe i njihove roditelje nastupiće Lorenzo Gainmario, Galiro hodajući zabavljač sa svojim interaktivnim muzičkim programom”, najavljuju iz CZK Prijestonice.

“FunFest Cetinje” ima za cilj da postane sinonim za kvalitetnu komediju i zabavu u zemlji i regionu.

“Pozivamo sve ljubitelje komedije da nam se pridruže na Cetinju od 11. do 23. juna i uživaju u prvom izdanju. Spremaju se nezaboravni trenuci smijeha i radosti u srcu Crne Gore”, zaključak je saopštenja.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve