Ponedjeljak, 11 Decembra, 2023
Rubrika:

Pešić: URA, umjesto što reciklira Krivokapića, neka sagleda djelo Rakčevića

Da Pokret URA sluša neko ko ne zna ništa o crnogorskoj političkoj sceni, pomislio bi da je riječ o samo takvim moralnim gromadama, koje su tu isključivo da bi držale lekcije svojim konkurentima, saopštio je predsjednik Savjeta mladih DPS-a, Nikola Pešić.

On dalje dodaje da je “njihov problem međutim što u Cnoj Gori svi znaju, osim izgleda podmlatka URA, da upravo taj pokret baštini višedecenijsku praksu kvazipatriotizma, zasnovanog isključivo na ličnim interesima i bogaćenju pojedinaca”.

– Umjesto što su razlog svog postojanja sveli na to da uzaludno napadaju predsjednika DPS-a Mila Đukanovića, i to tezama koje je davno potrošila Krivokapićeva SDP, mogli bi da se pozabave svojim liderom Žarkom Rakčevićem. Znaju li oni da je riječ o bogatom političaru bogate biografije, koji je uspio da bude i potpredsjednik Vlade DPS zadužen za ekonomski sistem države, a danas tvrdi da u toj oblasti ništa ne valja, iako je i sam u takvom ambijentu uspio da postane jedan od najimućnijih ljudi u Crnoj Gori. Brzina kojom su se kretali Rakčevićevi finansijski interesi, određivala je brzinu mijenjanja političkih dresova, pa je prvo rasturio SDP, potom formirao pa rasturio Pozitivnu, a danas pod ruhom patriotizma preko pokreta URA otvoreno podržava i brani one koji bi Crnu Goru srušili i zapalili. Patriotski, nema što. Jednako kao što je Rakčević tokom referendumske kampanje „patriotski“ zaradio na brdo novca na prodaji crnogorskih zastava izrađenih u Kini. Druge transakcije da i ne pominjemo. Pa eto,nikome ne pada na pamet da pita đe će Žarko, naveo je Pešić.

On navodi da “kad se URA oglasi, nije riječ ni o kakvom moralu ni o patriotizmu, već isključivo o političkom licemjerju, koje njima jeste svojstveno, ali ne i prihvatljivo za javnost”.

– Oglase se tako s vremena na vrijeme da su politicki još tu, ako kome zatreba za političko potkusurivanje, đe se najbolje mogu udomiti, zaključuje se u saopštenju Pešića.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve