Otkriven razlog samoubistva Robina Vilijamsa

Novi dokumentarac o životu Robina Vilijamsa, „Robin Vilijams: Kad se smijeh zaustavi“, otkriće nove informacije o zdravstvenim problemima pokojnog glumca, uključujući njegovu dijagnozu Parkinsonove bolesti

Pet godina nakon samoubistva poznatog holivudskog glumca, Robina Vilijamsa, javnost je konačno saznala razlog zbog kojeg je izvršio samoubistvo.

Robin Williams

Novi dokumentarac o životu Robina Vilijamsa, „Robin Vilijams: Kad se smijeh zaustavi“, otkriće nove informacije o zdravstvenim problemima pokojnog glumca, uključujući njegovu dijagnozu Parkinsonove bolesti.

Prema trejleru za dokumentarni film, koji je producirala kablovska mreža REELZ, Vilijams je nekoliko nedjelja prije smrti došao u rehabilitacioni objekat kako bi mogao da se „preusmjeri“. Međutim, prema dokumentarcu, Vilijams se borio sa depresijom i simptomima povezanim sa Parkinsonovom bolešću.

Robin je više bio zabrinut zbog depresije koja ga je progutala. Dok je rado pričao javno o svojoj zavisnosti i o piću i o drogi, on se duže vrijeme borio s Parkinsonovom bolešću – izjavio je glavni direktor za sadržaj Dilan Hovard.

Kada je Vilijams umro 2014. godine, njegova udovica Suzan Vilijams rekla je da je uticaj Parkinsa na njegovu odluku da se ubije bio veliki. Dijagnostifikovano mu je Parkinsonovo oboljenje nekoliko mjeseci prije smrti, ali prisustvo demencije nije otkriveno do njegove obdukcije, navodi STAT. U uvodniku za 2016. godinu, Suzan Vilijams je navela da je isprobala širok izbor tretmana za liječenje njegovih simptoma, uključujući paranoju i halucinacije.

“Stalno je govorio: “Samo želim ponovo da pokrenem mozak“. Robin je gubio razum i toga je bio svjestan. Možete li zamisliti bol koji je osjećao dok se iznutra raspadao? Ni on, niti bilo ko to nije mogao da zaustavi – nijedna inteligencija ili ljubav ne bi mogla to da obuzda”, napisala je ona.

Vrsta demencije koju je imao glumac, sličan i gotovo nerazlučiv tip povezan sa Parkinsonovom bolešću i nastaje kada se vrsta nervnog sistema zvanog Levijeva tijela, razvije u nervnom sistemu, što dovodi do simptoma poput teškoće pamćenja stvari, problema sa razmišljanjem i obradom informacija i halucinacije. Takođe, postoji snažna veza između demencije i depresije. Između 20–60% oboljelih od demencije doživjeće depresiju.

Komentari

avatar