Srijeda, 27 Septembra, 2023
Rubrika:

Opština Bar podržala publikovanje knjige ”Bar u hodnicima sjećanja”

Kroz 52 teksta, objavljena u periodu od marta 2022. do marta 2023. godine, biće evocirane uspomene na nekadašnji Bar i skoro zaboravljene ljude i događaje, navodi se u saopštenju

Opština Bar podržala je publikovanje knjige „Bar u hodnicima sjećanja“, koja će objediniti autorske tekstove Baranki i Barana, a koji su objavljeni u istoimenoj rubrici na portalu lokalnog javnog emitera Radio Bar.

Kroz 52 teksta, objavljena u periodu od marta 2022. do marta 2023. godine, biće evocirane uspomene na nekadašnji Bar i skoro zaboravljene ljude i događaje, navodi se u saopštenju.

Tokom sastanka sa Vesnom Šoškić, direktoricom LJE Radio Bar i Milanom Vujovićem, glavnim i odgovornim urednikom Radija, predsjednik Opštine Bar Dušan Raičević je istakao zadovoljstvo povodom saradnje na ovom projektu.

“Namjera je da, sa nivoa lokalne uprave, pružimo podršku autorima za djela koja su od značaja za naš grad, a koja istovremeno doprinose očuvanju lokalnih tradicija i nasljeđa, kao i afirmaciji lokalnog stvaralaštva. Autorski tekstovi koji će se naći u knjizi su prilika da, kroz prizmu onih koji su gradili naš grad i uticali na njegov razvoj u određenim segmentima, ostavimo još jedan zapisan trag o prošlosti Bara”, kazao je Raičević.

Šoškić i Vujović su poručili da se raduju zbog činjenice da su naišli na razumijevanje lokalne uprave i predsjednika Raičevića.

“Uvjereni smo da će knjiga, sudeći po iščekivanju tekstova na portalu ‘BarInfo‘​ tokom protekle godine svake subote u 19 časova, biti ‘suvenir’ u mnogim barskim domovima”, istakla je Šoškić ovom prilikom.​

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve