Na Plavnici je održana manifestacija „Dan krapa“ u organizaciji Turističke organizacije Glavnog grada – Podgorice, Opštine u okviru Glavnog grada Golubovci i JP Nacionalni parkovi Crne Gore – NP Skadarsko jezero.

Foto: Turistička organizacija Podgorice

Kako je navedeno u saopštenju, posjetioci su uživali u sunčanom danu uz divne zvuke, mirise i ukuse.

“Pored čorbe i krapa pripremanog na više načina, te zetskih kolača i priganica, na štandovima su bili izloženi brojni drugi proizvodi specifični ne samo za ovaj region, već za cijelu Crnu Goru”, navedeno je u saopštenju Turističke organizacije Podgorica.

Veliku pažnju, naročito najmlađih posjetilaca, privukla je besplatna vožnja čunom, kao autohtonim sredstvom prevoza na ovom području.

“Program je počeo nastupom FA Crna Gora, a u nastavku su nastupili Kvartet Lanterna i Šćepan Stojanović sa Virtuoz bendom.U takmičarskom dijelu programa, kulinari su po tradicionalnoj recepturi pripremali jela i čorbe od krapa, a najboljima su dodijeljene vrijedne nagrade. Manifestacija se organizuje petu godinu, u cilju isticanja kulturnih, ambijentalnih i tradicionalnih vrijednosti, te turističkih potencijala Skadarskog jezera, a ujedno i najave početka ljetnje turističke sezone”, dodaje se u saopštenju.

guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve