Četvrtak, 23 Marta, 2023
Rubrika:

Održana komemoracija Zoranu Kaleziću: Takvih boema, kavaljera i emotivaca više nema

Komemoraciji su prisustvovali članovi Zoranove porodice, njegove brojne kolege, prijatelji, kumovi i saradnici uz čiju je podršku decenijama stvarao najljepšu muziku

Komemoracija povodom smrti istaknutog crnogorskog pjevača i simbola jugoslovenske narodne muzike Zorana Kalezića održana je danas u Velikoj sali Kulturno-informativnog centra “Budo Tomović” u Podgorici.

Komemoraciji su prisustvovali članovi Zoranove porodice, njegove brojne kolege, prijatelji, kumovi i saradnici uz čiju je podršku decenijama stvarao najljepšu muziku.

Predsjednik Udruženja estradnih umjetnika i izvođača Crne Gore Danijel Alibabić na komemoraciji je, između ostalog, podsjetio da je Kalezić bio čovjek koji se beskompromisno držao istine.

“Ne mogu, a da ne kažem da mi je žao što za života nisi u svojoj zemlji dobio status koji ti pripada, ali mi je najdraže jer si poštovanje, naklonost i priznanja dobio od milionske publike širom bivše Jugoslavije kojoj si donosio najljepše melodije i emocije iz Crne Gore. Proslavio si nas na najbolji mogući način i nikada nisi zaboravio odakle si i ko su tvoji ljudi. Hvala ti što si pokazao kako se voli svoja zemlja bez interesa i kako se iz te nevjerovatne ljubavi rađaju djela kojima nema ni granice i smrti. Takvih boema, kavaljera i emotivaca – više nema. Neka ti je vječna slava i hvala”, riječi su Alibabića.

Podsjetimo, Kalezić je preminuo 4. januara u 72. godini, nakon duge borbe sa opakim neprijateljem.

Dva dana kasnije sahranjen je na groblju u Danilovgradu.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve