Srijeda, 7 Decembra, 2022
Rubrika:

Odloženo prvo veče Nikšić Guitar festivala

''Razlozi su nemogućnost za rad dirigenta i više ključnih muzičara DSO-a. Bez ovih muzičara se Dubrovački simfonijski orkestar ne može prikazati u cjelosti, savjesno i kvalitetno te predstaviti u skladu sa svojim najboljim izvođačkim mogućnostima''

Najavljeni koncert Dubrovačkog simfonijskog orkestra, kojim je ovogodišnji Nikšić Guitar Festival trebalo da bude otvoren 6. oktobra, otkazan je usljed objektivnih nemogućnosti članova orkestra da prisustvuju.

“Razlozi su nemogućnost za rad dirigenta i više ključnih muzičara DSO-a. Bez ovih muzičara se Dubrovački simfonijski orkestar ne može prikazati u cjelosti, savjesno i kvalitetno te predstaviti u skladu sa svojim najboljim izvođačkim mogućnostima”, navodi se u dopisu koji su rukovodioci orkestra poslali juče.

Ovom prilikom, organizacioni tim se izvinjava publici zbog nepredviđenih okolnosti, na koje nisu mogli uticati u kratkom vremenskom roku u kom su dobili informaciju o otkazivanju nastupa; uprkos činjenici da su pokušali naći adekvatnu zamjenu tokom jučerašnjeg dana. Ipak, najavljuju da će se koncert održati odloženo u novom velikom, sastavu iz Hrvatske. O terminu i detaljima tog koncerta javnost će biti blagovremeno obaviještena.

Program 17. izdanja festivala počeće, po novoj agendi, u petak 7. oktobra, kada će u Nikšićkom pozorištu biti upriličen koncert Damir Imamović tria.

Damir Imamović je jedan od najuspješnijih bosanskohercegovačkih umjetnika, predstavnik sevdaha čiju je interpretaciju kritika okarakterisala kao revolucionarnu za ovaj žanr i dobitnik nagrade za najboljeg umjetnika Evrope 2021. godine. On će nastupiti sa Ivanom Đurić (violina), Benjaminom Drijenčićem (truba). Jedan od naših svjetski najprepoznatljivijih gitarista, Goran Krivokapić, baziran u Njemačkoj, nastupiće 8. oktobra, na sceni “Zahumlje”. Posljednje festivalsko veče, 9. oktobar, proteći će u znaku koncerta mladih crnogorskih gitarista, koji će nastupiti takođe na sceni “Zahumlje”. Svi koncerti počinju u 20h.

NVO „Anagastum Guitar Society“ 17. izdanje međunarodnog festivala organizuje pod pokroviteljstvom Opštine Nikšić, i Ministarstva kulture i medija Crne Gore i uz podršku Nikšićkog pozorišta i Muzičke akademije Cetinje. Generalni medijski pokrovitelj je Radio Televizija Crne Gore

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve