Četvrtak, 8 Juna, 2023
Rubrika:

Nuhodžić: Zakon o slobodi vjeroisposvijesti najviši stepen slobode

On se danas sastao sa delegacijom Venecijanske komisije, koja ovih dana boravi u Podgorici radi pripreme mišljenja o Prijedlogu pomenutog zakona

Ministar unutrašnjih poslova Mevludin Nuhodžić smatra da se predloženim Zakonom o slobodi vjeroisposvijesti obezbjeđuje najviši stepen slobode misli i savjesti.

On se danas sastao sa delegacijom Venecijanske komisije, koja ovih dana boravi u Podgorici radi pripreme mišljenja o Prijedlogu pomenutog zakona.

Donošenje novog zakonskog rješenja, kako je objasnio ministar, proisteklo iz potrebe da se ovo pitanje uredi u skladu sa savremenim trenutkom, a njime će se na sistematičan način jasno utvrditi prava i obaveze vjerskih zajednica, postupak njihove registracije i evidencije, ali i riješiti pitanje državne imovine, te pitanje vjerskog obrazovanja.

„Ovaj zakon predstavlja ustavnu, međunarodno-pravnu, istorijsku, pa i bezbjednosnu potrebu i obavezu Crne Gore, koja je na putu evropskog i ekonomskog razvoja, i jemči ravnopravan pravni tretman svih vjerskih zajednica, uživanje jednakih prava, ali i jednako poštovanje zakona i punu zaštitu kulturnog blaga Crne Gore“, poručio je ministar.

Sagovornici su ocijenili da je razmjena mišljenja i intenzivna komunikacija po ovom i drugim pitanjima od naročitog značaja, kako u procesu izrade, tako i u procesu usvajanja i pune impelementacije nove legislative, usklađene sa međunarodnim i evropskim pravnim tekovinama.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve