Netflix je tu da dokaže da streaming nije nužno i kraj bioskopa, budući da je donijeta odluka da se ponovo otvori kultno njujorško mjesto – Paris Theater, gdje će biti prikazivani neki od najprestižnijih filmova sa ove platforme.

Paris Theater (Foto: Marion Curtis)

Odluka je uslijedila nakon što su neki veći bioskopi odbili da prikazuju Netflix filmove zbog sukoba interesa, te je kompanija odlučila da otvori sopstveno mjesto za specijalne događaje i bioskopske premijere. Ovo nije prvi put da je Netflix pokazao jasno interesovanje za osvajanje bioskopskih prostora, budući da originalni filmovi postaju važan dio Netflix poslovanja, pa se platforma sve više takmiči sa velikim filmskim studijima. Pored toga tu je i konkurencija u obliku drugih streaming platformi, pa bi bioskopi mogli da donesu prednost i u toj trci.

Ulaganje u filmove, a posebno u one koji dolaze od velikih reditelja kao što su Martin Scorsese i Noah Baumbach, znači i odgovor na želje onih autora koji bi da svoje filmove vide i u bioskopima. Scorsese je tako želio i bioskopsku premijeru filma „The Irishman,“ ali Netflix nije uspio da se dogovori sa velikim distributerima AMC i Regal, pa je vjerovatno i to jedan od razloga da se potraže nova rješenja koja bi omogućila da se filmovi nađu u bioskopima prije nego što dođu do pretplatnika na servis.

guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve