Koronavirus napravio je haos u “Diznijevim” rasporedima premijera filmova u narednoj deceniji. Dugo očekivani nastavak Kameronovog “Avatara” neće skoro pred publiku, a ista sudbina očekuje nove avanture junaka “Ratova zvijezda”.

Foto: 20th Century Fox

Sve planirane premijere Avatara i Ratova zvijezda između 2021. i 2027. godine odložene su za godinu dana, saopštili su predstavnici kompanije “Dizni”. To znači da u bioskopima 2021. neće biti Avatara 2, niti Ratova zvijezda 2022. godine, piše CNN Biznis.

“Dizni” je najavio i da je film Mulan, koji je trebalo da se pojavi pred publikom 21. avgusta, potpuno uklonjen sa rasporeda premijera. Prikazivanje filma nekoliko puta je odlagano od početka pandemije.

Budući da su Avatar i Ratovi zvijezda dvije najveće franšize u istoriji Holivuda, pomjeranje planiranih izlazaka njihovih nastavaka izaziva tektonske promjene u “Dizniju”.

Reditelj Džejms Kameron oglasio se na Tviteru navodeći da je prije koronavirusa sve išlo po planu da Avatar 2 stigne u decembru sljedeće godine.

“Nažalost, zbog udaraca koje je pandemija zadala našem planu rada, više nije moguće da do tog momenta film stigne u bioskope”, naveo je Kameron dodajući da ne postoji osoba koja je više razočarana od njega zbog te činjenice.

guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve