Srijeda, 27 Septembra, 2023
Rubrika:

NAKON PISANJA PORTALA AKTUELNO ’’MEDIJSKI GANG’’ DOBIO ŽIVOTNU PRILIKU: Miško, Željko i ekipa da rade prostorni plan za ZOI!

Međunarodni olimpijski komitet (MOK) i organizatori Zimskih olimpijskih igara (ZOI), ponudili su rukovodstvu ’’medijskog ganga’’, njihovim saradnicima iz Vlade i srpskim turistima iz Beograda i sa Zlatibora da rade prostorni plan za ZOI koje će se održati 2026. u Milanu i Kortini d’Ampeco!

Postoji ona narodna izreka koja glasi otprilike ovako – ’’Kad se jedna vrata zatvore, druga se otvore’’, koja bi savršeno mogla da se primijeni na situaciju u kojoj se trenutno nalazi drugosrbijanski koncern Vijesti, u javnosti poznatiji kao ’’medijska mafija’’.

Ovaj posrnuli tabloid propisno se obrukao nakon što je njihova dopisinica iz Kolašina Dragana Šćepanović, uz podršku centrale u Podgorici, objavila uradak u kom kao relevantne sagovornike koji komentarišu Prostorni plan posebne namjene za Bjelasicu i Komove, citira dvoje sagovornika – turista iz Srbije.  S obzirom da je Prostorni plan radila jedna od najboljih svjetskih kompanija u ovoj oblasti, ”Ecosign” iz Kanade, jasno je da se ovdje radi o kontinuitetu medijskog reketiranja Kolašina.

Iako je posljednji pisani uradak čak ispod nivoa na kakav smo navikli od tabloida Š klase kakav je kompromitovani ”medijski gang”, kako MEGAEKSKLUZIVNO saznaje Portal Aktuelno, ovaj ’’tekst’’ je bivšoj vlasničkoj strukturi Vijesti i njihovim saradnicima, otvorio iznenadnu, krajnje spektakularnu mogućnost!

Mila Radulović, Željko Ivanović, Dragana ”dopisnica” Šćepanović i Miodrag Miško Perović: Stručni kolegijum VBZ&Co čija je uža specijalnost prostorno planiranja zimskih turističkih centara i medijsko reketiranje

Međunarodni olimpijski komitet (MOK) i organizatori Zimskih olimpijskih igara (ZOI), ponudili su rukovodstvu ’’medijskog ganga’’, njihovim saradnicima iz Vlade i srpskim turistima iz Beograda i sa Zlatibora da rade prostorni plan za ZOI koje će se održati 2026. u Milanu i Kortini d’Ampeco!

Kako saznajemo, MOK i organizatori narednih Zimskih olimpijskiih igara, oduševljeni su kreativnošću Vijesti i saradnika koji su svojim tekstom uspjeli da prevaziđu viziju prostornog planiranja renomiranih firmi kakav je, na primjer, Ecosign.

MOK i organizatori ZOI su se odlučili za Vijesti, ’’dopisnicu’’ & Co. i pored toga što je Ecosign radio na preko 400 različitih planinskih projekata u 42 zemlje svijeta i stekao značajnu reputaciju ne samo u dizajnu uspješnih novih odmarališta u Kanadi, SAD i Kini, već i u redizajnu i obnovi nekih od najstarijih i najpoznatijih evropskih odmarališta kao što su Davos, Laax, Grindelwald,  Verbier i Zermatt, Švajcarska; Courchevel, Francuska i Sveti Anton, Serfaus i Soelden u Austriji.

Da je Peking čuo za Vijesti i ”dopisnicu”, ma sigurno bi ih zvao!

Zvanični naziv firme preko koje će koncern Vijesti raditi prostorni plan ovih grandioznih projekata je ’’Vijesti-Beograd-Zlatiborac&Co’’ (VBZ&Co). Početni kapital za osnivanje firme obezbijedio je pokrovitelj medijskog reketiranja i drugosrbijanski saradnik na projektu ”srpski svet” Dragan Šolak.

Kako MEGEKSKLUZIVNO saznajemo iz VBZ&Co su veoma uzbuđeni što su dobili ovaj projekat i sa velikim entuzijazmom su već krenuli u sastavljanje stručnog tima.

Dragan Šolak: ”Seljak čovek”, ali voli da pomaže medijske reketaše

’’U Bordu direktora nove kompanije biće Miodrag Miško Perović, Željko Ivanović, Neđeljko Rudović, Maša Vlaović i Mila Radulović, inače svi do jednog eksperti za prostorno planiranje i zimske ski centre sa višedecenijskim iskustvom. Dragana ’’dopisnica’’ Šćepanović, Beograđanka i Zlatiborac će činiti glavni tim koji će nadzirati sve etape ovog veoma zahtjevnog projekta’’, kazali su naši izvori.

S obzirom da će na ovom projektu morati da bude angažovan veliki broj stručnih lica, prije svega projektanata i arhitekata, Vijesti su se dosjetile veoam praktičnog plana koji je vezan za njihovu primarnu djelatnost.

Neđeljko Rudović i Maša Vlaović: Spoljni saradnici ”medijskog ganga”

’’Planiramo da reketiramo firme poput Ecosigna raznim izmišljenim kompromitujućim materijalom, sve dok njihovi stručnjaci ne pređu da rade kod nas. Ukoliko se iz ove ili drugih kompanija koje ćemo da targetiramo budu bunili, pozvaćemo se na ’ugroženost medija’ i ’atak na slobodu izvještavanja’. Ako im to ne bude odgovaralo naložićemo nekim od naših NVO i aparatčika iz ’Ministarstva za kulturu i odbranu Vijesti’ da se žale nadležnim međunarodnim institucijama – Sudu u Strazburu, ali i Arbitražnom sudu u Londonu’’, rekli su naši izvori iz VBZ&Co.

Ovo je tek početak ambicioznih planova koje ima ova mlada firma za prostorno projektovanje i planiranje. Kako saznaje Portal Aktuelno, VBZ&Co radiće na projektu prostornog plana za Zimsku olimpijadu koja je planirana za 2030. godinu.

Milan Roćen: Prvi urednik Vijesti će biti veoma zadovoljan ako Žabljak bude dio ZOI, samo da nađu plac koji nijesu poklonili svetosavskoj sekti…

’’Naša firma će uz podršku drugosrbijanskih pokrovitelja medijskih reketaša – United Media, predložiti da se Zimske olimpijske igre 2030. godine održe na dvije lokacije – na Zlatiboru i u Malom Mokrom Lugu. Postoji mogućnost da se dio igara održi i na Žabljaku kao izraz poštovanja prema čovjeku koji je toliko učinio za afirmaciju ‘medijskog ganga’ – Milanu Roćenu. Ali je problem što tamo gotovo da i nema prostora koji nije poklonjen takozvanoj SPC, pa je učešće Žabljaka neizvjesno. Ipak, Zlatibor i Mali Mokri Lug su sigurni, pa smatramo da ćemo dobiti podršku i od naše Vlade Srbije’’, rekli su nam iz ove ambiciozne kompanije.

Mali Mokri Lug: Idealno mjesto za naredne ZOI, po planerima iz VBZ&Co

Kako navode, misle da će Srbija sigurno dobiti organizaciju ZOI 2030. jer ukoliko MOK bude odlučio drugačije, spremni su da na njih izruče čitav reketaški repertoar, uz svu propagandno-samosažaljivu žvaku o ’’ugroženom novinarstvu”.

Osim prostornog organizovanja Olimpijskih igara, ambiciozna mlada firma na čelu sa Perovićem i Ivanovićem baviće se i radom na prostornom planiranju Ski resorta.

Uredništvo Portala Aktuelno ovom prilikom želi mnogo uspjeha ”medijskom gangu” u njihovom novom biznis poduhvatu, uz iskrenu želju da ih to makar na kratko odvrati od reketaške prakse koju su u Crnoj Gori kroz svoj predani rad, afirmisali godinama, ako ne i decenijama.

U.P.A.

*Napomena: Tekst je satiričnog karaktera i nema za cilj širenje lažnih informacija, već samo predstavlja nadrealistički osvrt na devijantna društveno-politička zbivanja. 

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

2 Komentara
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
SvePohvale
07.03.2023-08:14 08:14

Pa svaka čast na satiričnom tekstu.

Iskreno se nadam da će medijski gang završiti sa odmazdom svojih neistomišljenika onako kako ne očekuju.

cetinje
09.03.2023-07:07 07:07

A lijepa slika,dvije odrte kokoske i dva klovna Govedo Ivanovic i krivusti don lupez Mikeli,a tek Nedjeljko Vladov? Rudovic,bivsi Crnogorac sa Ocinica,potrcko svega i svakoga,ide to “kucom”ide.