Ponedjeljak, 11 Decembra, 2023
Rubrika:

Najveća zavodnica u istoriji je koristila trik kojim i vi možete da izludite muškarce

Čuvena kraljica helenističkog Egipta, Kleopatra, u istoriji je ostala upamćena po mnogo čemu – ali mit o njenoj nevjerovatnoj ljepoti i moći zavođenja je ubedljivo najpoznatiji. Iako nesumnjivo jeste bila ljepotica za svoje vrijeme, Kleopatra je u rukavu krila još jedan trik zbog kojeg je bila toliko neodoljiva suprotnom polu.

Kleopatra je tajne zavođenja učila od prostitutki u Aleksandriji, i bila je više nego vješta kada je o odnosu s muškarcima riječ. Iako je živjela prije više od 2.000 godina, Kleopatra je tada koristila neke trikove za uljepšavanje koji su i danas popularni. Najpoznatije je svakako kupke u magarećem mlijeku – ali nije samo mekana koža ono što je zaludjelo Marka Antonija i Cezara.

Ova drevna ljepotica je imala veliki broj ljubavnika, jer je već sa 12 godina ušla u svijet seksa. Imala je sopstveni mali hram ljubavi u kojem je boravilo nekoliko desetina zgodnih robova koji su joj uvijek bili na raspolaganju i sa njima je uvježbavala ono što je naučila u teoriji. Kada je, sa 18 godina, došla na prijesto, Kleopatra je znala da je jedini način da zaštiti svoju zemlju – da zavede slavne vojskovođe. I imala je sjajan recept za to.

Tajna je u ulju jasmina. Iako je Kleopatra ostala poznata po jakoj šminki i crnoj kosi, ono što je zaista ostavljalo sve muškarce bez daha i bez ikakve mogućnost da joj kažu “ne”, bio je predivan miris koji se širio oko nje. Naime, upravo je Kleopatra prva počela da se poigrava mirisima i parfemima, i da na taj način privlači muškarce, a nije joj dugo trebalo da shvati da je upravo miris jasmina ono na šta muškarci “padaju”.

Ako je ruža kraljica cvijeća – onda je jasmin svakako kralj. Zbog izuzetno teške i mukotrpne izrade, ovo ulje je prilično skupo, pa će vam za 30 mililitara eteričnog ulja trebati oko 10 eura. Srećom, jedna kap je dovoljna da vašeg muškarca dovedete do ludila. Kleopatra je to jako dobro znala, te ga je nanosila jako malo, i to u predjelu grudi i kose.

Ona se takođe kupala u mješavini mlijeka sa eteričnim uljima, a prema predanju, nema muškarca koji nije “pao” na njenu pojavu. U Egiptu su uljani parfemi na bazi jasmina i dalje jako popularni, a u malim zanatskim radnjama u kojima se proizvode uvijek će vas posavjetovati da ulje nanosite na mokro tijelo, odmah nakon kupanja, kako bi miris što duže trajao.

Izvor: 24sata.rs

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve