Najveća svjetska superjahta vrijedna 515 milijuna funti i dugačka preko 155 metara, sa 60 kabina i sa dva heliodroma, stigla je u Veliku Britaniju nakon prošlosedmičnog putovanja iz Barselone.

foto Jordan Sollit, dailymail.co.uk

Dilbar je, kako piše Daily mail, stigla jutros što je predstavljao spektakularni prizor, dok se približavala u luku Sautempton. Kako se navodi, sa fanatastičnim izgledom poput scena iz filma o Jamesu Bondu, super jahta je privukla veliki broj građana dok je krstarila pokraj Hythea i drugim rivama.

Super jahta je u vlasništvu ruskog milijardera Alishera Usmanova i za njenu izradu bilo je potrebno četiri godine.

Ipak, kada govorimo o jahti Dilbar, ona u sebi sadrži nešto zaista posebno i privlačno. U pitanju je najveća jahta na svijetu, kada govorimo o unutrašnjem volumenu, i teška je 15.917 tona! Dilbar je četvrta najduža jahta svijeta, zbog čega je smatraju morskim čudovištem, koje veoma lako vlada pučinom i talasima.

Šta više, mistika koja okružuje ovu jahtu je ono što je čini još privlačnijom. Jahta ima 4.100 kvadrata prostora enterijera. Ušmanov je jedan od najbogatijih Rusa.

Ono što je poznato na eksterijeru je radio londonski Winch Design studio, dok je enterijer delo Espena Oeina iz Monaka. Pogledajte fotografije.

 

guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve