Suočen sa jačanjem pokreta protiv vakcinacije, grad Moskva pribjegao je reklami sa vampirima da prenese poruku o važnosti imunizacije.

Odjeljenje za zdravstvo ruske prijestonice ove nedjelje je preko interneta objavilo video u kome je glavni heroj jedan vampir, zajedno sa ćerkom.

U videu vampir pita ljekara da li njegova ćerka može bez rizika da pije krv nevakcinisane osobe.

Doktor, koji uz opasku da bi bilo dobro da uopšte ne pije krv, kaže da je posebno opasno konzumirati hemoglobin nekog ko nije vakcinisan.

“Zato su znači neki roditelji protiv vakcinacije, da nas spriječe da grizemo njihovu djecu”, zaključuje tada moskovski Drakula.

Video se završava pozivom da se djeca vakcinišu.

U Rusiji, kao i drugdje u Evropi i u SAD, raste pokret protiv vakcinisanja.

Više moskovskih zvaničnika juče je zatražilo da se uvede obavezno vakcinisanje. To je nedavno uradila Francuska u borbi protiv pada stope vakcinisanja.

Svjetska zdravstvena organizacija i UN program za djecu UNICEF u julu su upozorili da stopa vakcinisanja bilježi zabrinjavajući pad širom svijeta. Prije svega vakcinacija protiv malih boginja.

Rusija i tri bivše sovjetske republike – Ukrajina, Kazahstan i Gruzija, su u prvom polugođu 2019. predstavljale 78 odsto slučajeva malih boginja.

Oni koji su protiv vakcinisanja oslanjaju se na lažne naučne studije koje tvrde da postoji veza između vakcinacije i autizma. Jedna prošlogodišnja studija američkog Univerziteta Džordž Vašington utvrdila je da su ruski internet trolovi iza kampanje protiv vakcinacije na društvenim mrežama u SAD.

guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve