Sony Pictures je objavio prvi trailer za nadolazeći film o Morbiusu, živom vampiru kojeg tumači Jared Leto.

Jared Leto u filmu Morbius (Foto: Screenshot/Youtube)

Kako piše Strip blog.in.rs Morbius je konačno dobio svoj prvi trailer, a mi smo dobili prvi pogled na novu Sony-jevu adaptaciju Marvelovog, tačnije Spider-Manovog negativca.

Po prvi put vidimo glavne junake filma, uključujući i samog Morbiusa i kratak osvrt na to kako je dobio svoje moći. Ono što svakako najviše privlači pažnju je to što u trailer-u vidimo i Spider-Mana u obliku grafita na zidu, ali i pojavljivanje još jednog njegovog negativca, Vulture-a iz filma Spider-Man: Homecoming kojeg će ponovo glumiti Michael Keaton.

Morbius je nastao 1971. godine, a kreirali su ga Roy Thomas and Gil Kane. Iako je započeo kao negativac, on je postao anti-heroj, slično kao i Venom.

Ovaj film je drugi film Sony-jevog najavljenog Spiderverse-a u kojem će pomenuti studio ekranizovati stripove i priče o Spider-Manovim negatvcima. Ideja o nastanku Spiderverse filmske franšize nastaje nakon uspjeha koji je postigao Venom 2018. godine zaradivši 880 miliona dolara, ali se istovremeno temelji i na uspjesima koje bilježi Marvelov filmski univerzum. Ostali potencijalni filmovi bi mogli biti o likovima kao što su Black Cat, Nightwatch, Kraven the Hunter i Silver Sable.

Film Morbius će režirati Daniel Espinosa, Morbiusa glumi Jared Leto, a pored njega se pojavljuju i Matt Smith, Adria Arjona, Tyrese Gibson i Jared Harris.

Film u bioskope stiže 21. jula.

guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve