Ako ste umorni od nestašice i “preživljavanja”, ako ste već sve pokušali da dođete do više novca, ako nemate više od koga i gdje da se pozajmite, ne očajavajte! Sigurni smo da niste pokušali sa feng šui savjetima za privlačenje novca…

Možda vam čitava ta priča deluje “neozbiljno” i suludo, ali naučno je dokazano da novac lako možemo privući u svoj život dobrom energijom i pozitivnim mislima. Upravo u tome nam pomažu feng šui savjeti – da oko sebe i u sebi stvorimo atmosferu obilja, i sami tim pojačamo prirodni magnetizam za finansijsko blagostanje.

Ovo su najjednostavniji savjeti koji će i u vaš dom donijeti novac i materijalno bogatstvo! Probajte – potrebno je samo malo vremena i dobre volje.

Pažljivo se odnosite prema novcu

Pažljivo rukovanje novcem je jedan od osnovnih “načela”. Obratite pažnju kakav je vaš odnos prema novcu – da li “gužvate” novčanice, koliko ih dobro čuvate, ostavljate li novac na raznoraznim mjestima po kući?

Ako zapostavljate novac, on će vam “vratiti” istom mjerom – zapostavljaće i on vas. Vodite računa da vam novčanice uvijek budu lepo složene na urednom mjestu, ne “vucarajte” ih po džepovima, a kućne računa držite spakovane u kovertama.

Otarasite se pokvarenih stvari u svom domu

Popravite ili bacite sve stvari koje su slomljene ili ne funkcionišu. Predmeti koji ne rade narušavaju energiju izobilja i trebalo bi da ih što prije izbacite iz svog doma.

Ispunite svoj životni prostor simbolima bogatstva

Važno je da se okružite predmetima koje će vas asocirati na materijalno izobilje i finansijsku sigurnost. Simboli bogatstva u vašem domu doprineće atmosferi novca i jačanju energije. Spisak svega onoga što simbolizuje bogatstvo je predugačak – činija sa novčićima, biljka krasula (drvo novca)…

Takođe, možete se poslužiti još jednim simpatičnim trikom – gdje god mislite da je zgodno (destkop računara, ekran telefona…) postavite slike svega onoga što želite – automobila, kuće, putovanja, garderobe…

Nabavite feng šui žabu

Prema feng šui tradiciji vjeruje se da figura žabe, poznata kao kineska žaba novca ili žaba sudbine, privlači napredak, obilje i novac u dom. Postavite žabu u blizini ulaznih vrata. Glava treba da joj bude okrenuta ka unutra. Najbolju energiju privlači ako je čuvate u dnevnoj sobi, posebno ako imate privatan biznis. Za napredak u karijeri postavite je u sjevernom dijelu dnevne sobe. Stavite je na sto, na primer na stočić za kafu.

Koristite žive boje u delovima stana u kojima obavljate poslove u vezi sa novcem

Feng šui majstori uvijek naglase “područje novca” bojama i to zelenom i ljubičastom. Zeleno je boja vitalnosti i rasta, a ljubičasta predstavlja bogatstvo.

U kuhinji nađite mjesta za činiju s grožđem – idealno je da pomiješate bijelo (zeleno) i crno (ljubičasto) grožđe, a kad prođe sezona ovog voća zamijenite nekom lepom replikom u bojenom drvetu ili staklu.

Izvor: dnevno.rs

0 0 vote
Article Rating
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments