Mladi Budvani Lazar Đuković, Pavel Slavković, Đorđe Milatović, Jovana Vojvodić, Andrea Rajović, Anastasija Zvicer, Varja Delibašić i Maša Gudelj su tokom ljeta napisali scenario, snimili i montirali kratki film koji će biti prikazan na festivalu “Svetlo” u Opštini Valaške Meziriči u Češkoj.

Mladi autori filma iz Budve
Tim povodom mlade kreativce i njihove roditelje primio je potpredsjednik Opštine Budva Vladimir Bulatović i upoznao ih sa svim pogodnostima koje su obezbijeđene u okviru projekta “Kreativni Višegrad”.
Festival na kom će predstaviti film, trajaće od 4. do 9. septembra
Djeca će u Valaškim Meziričima boraviti od 4. do 9. septembra gdje će zajedno sa svojim vršnjacima iz Češke, Slovačke i Poljske učestvovati u brojnim aktivnostima i predavanjima iz oblasti filmske umjetnosti, ali i posjetama muzejima, kulturno-istorijskim spomenicima, školi, gastonomskim festivalima, kao i samom festivalu “Svetlo”.

“Opština Valaške Mezirički je grad pobratim sa Opštinom Budva i zajedno realizuju brojne projekte. Projekat Kreativni Višegrad realizuje Kancelarija za evropske integracije i saradnju uz podršku Sekretarijata za društvene djelatnosti, dok tehničku podršku pruža Radio-televizija Budva”, zaključuje se u saopštenju.

guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve