Četvrtak, 8 Juna, 2023
Rubrika:

Mišljenje VK o Zakonu biće objavljeno sjutra

"Mišljenje još nije objavljeno zbog velikog broja amandmana koji treba da budu inkorporirani u nacrt mišljenja", precizirao je za Tanjug Panos Kakaviatos, portparol Venecijanske komisije u Savjetu Evrope

Venecijanska komisija potvrdila je za Tanjug da je usvojila, ali da još nije objavila mišljenje o Nacrtu zakona o slobodi vjeroispovijesti ili uvjerenja i pravnom položaju vjerskih zajednica, jer je u toku njegova izrada.

“Mišljenje još nije objavljeno zbog velikog broja amandmana koji treba da budu inkorporirani u nacrt mišljenja”, precizirao je za Tanjug Panos Kakaviatos, portparol Venecijanske komisije u Savjetu Evrope.

On je napomenuo da za sada nema zvaničnog komentara povodom nacrta zakona, te da bi usvojeno mišljenje trebalo da bude objavljeno sjutra u toku dana.

Vlada Crne Gore saopštila je u petak da je Venecijanska komisija na plenarnoj sjednici usvojila pozitivno mišljenje na Predlog zakona o slobodi vjeroispovijesti ili uvjerenja i pravnom položaju vjerskih zajednica, konstatujući da predloženi zakonski tekst “donosi značajne pozitivne promjene postojećeg zastarjelog zakonodavstva”.

IzvorantenaM

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve