Srijeda, 7 Juna, 2023
Rubrika:

Ministarstvo kulture: Prijava protiv organizatora skupa na Cijevni, zakone svi moraju da poštuju

Ministarstvo kulture reagovaće u skladu sa zakonom u vezi sa isticanjem simbola druge države tokom javnog skupa u mjestu Trgaja na obali Cijevne

Ministarstvo kulture oglasilo se danas u vezi sa održanin javnim skupom na rijeci Cijevni.

foto CDM

Prenosimo u cjelosti saopštenje Ministarstva kulture: 

Ministarstvo kulture reagovaće u skladu sa zakonom u vezi sa isticanjem simbola druge države tokom javnog skupa u mjestu Trgaja na obali Cijevne.

Kako je na navedenom skupu bio istaknut simbol susjedne države bez nacionalne zastave Crne Gore, u vezi sa pomenutim slučajem podnijećemo pred nadležnim organima prijavu protiv organizatora.

Ističemo jos jednom da manifestacije kulture ne smiju da budu paravan za bilo kakav nacionalizam, niti za kršenje normi koje su jasno definisane pozitivno pravnim propisima Crne Gore.

Multikonfesionalni i međuetnički sklad jedno je od temeljnih bogatstava crnogorskog društva. Uvažavajući prava svih građana Crne Gore da njeguju svoj kulturni i nacionalni identitet, ovim putem još jednom ukazujemo na nužnost poštovanja važećih zakonskih odredbi, kako bi u budućnosti slične reakcije bile izbjegnute. Jer zakoni Crne Gore moraju biti jednaki za sve njene građane.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve