Srijeda, 29 Novembra, 2023
Rubrika:

Iz edicije – velikani mitološkog srBstva (1)

Iz edicije – velikani mitološkog srBstva (1)

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

4 Komentara
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
xxy
26.10.2023-10:31 10:31

Da da , samo se vi rugajte i omalovazavajte , Mehmed -pasa Soklovic je bio Srbin iz sela Sokolovici odveden kad je imao 15 g u Istanbul dje je kasnije postao Veliki Vezir u Otomanskom Carstvu .
Bilo je jos Vezira srpskog porijekla na Osmanskom dvoru.
Srpski jezik je bio treci na na osmanskom dvoru i ucio se pored turskog i arapskog .
Sultani Mehmed II Osvajac ,Sulejman Velicanstveni i mnogi drugi govorili su srpski jezik.

A to o Erdoganu vam je kao i svi vasi clanci o istoriji.

TV_EU
26.10.2023-14:35 14:35
Reply to  xxy

Nego što ste nego turski potomci , o vi šetači opanáka !!! Niko svoje žene i kćerke nije dobrovoljno davao drugima kao SRBI Turcima i zato imate najmanje 50% njihovih gena . Budite ponosni jer su vam oplemenili sramnu naciju .

COL
26.10.2023-13:16 13:16

Poštovani XXY, vidim da ste vrlo obrazovani pa vas stoga molim da i nas edukujete predavanjem o slučaju, kad je jedan sultan poklonio Srbiji trobojnu zastavu i dozvolio im da je od tada slobodno nose. Molim vas da nam kažete koji je to sultan bio, kad se to dogodilo i koje su boje bile na odobrenoj trobojci. Unaprijed hvala.

xxy
27.10.2023-15:30 15:30
Reply to  COL

Postovani COL, Grb i zastava Srbije su odredjeni Sretenjskim Ustavom 1835 prvo je planirana trobojka sa uspravnim bojama pod uticajem francuske revolucije a onda promjenjeno da bude trobojka sa vodoravnim bojama pod uticajem Rusije . Srbija je bila tada bila Autonomna Knezevina u okviru Otomanskog Carstva i tu zastavu je mogla koristiti samo u okviru Knezevine ne i u Medjunardnim odnosima ,teritorijama ,putevima itd. Crna Gora je takodje tada bila de Jure dio Otomanskog Carstva. Knez Milos Obrenovic i Kapetan Misa Anastatijevic osnovali su brodarsko kompaniju za plovidbu Dunavom. Knez Milos je zatrazio od Velike Porte da mu odobre da… Pročitaj više »