Petak, 9 Decembra, 2022
Rubrika:

Međunarodne i regionalne zvijezde kao i crnogorske javne ličnosti snažno podržale Sea Dance festival

Podsjećamo, iz Ministarstva ekonomskog razvoja i turizma su rekli da su iznijeli razloge i zakonska ograničenja zbog kojih, i pored dobre volje premijera Dritana Abazovića i resornog ministra Gorana Đurovića, Vlada ne može finansijski podržati festival ove godine

Instagram objava Dubioze Kolektiv pokrenula je lavinu podrške Sea Dance festivalu, koja stiže sa svih strana! Post je inspirisao i druge da se pridruže, pa su tako neke od najvećih zvijezda regiona: muzičari, glumci, modni kreatori, influenseri odlučni u jednom – Sea Dance se mora održati – kazali su organizatori ovog festivala.

”U postu koji je oduševio fanove jedna od najvećih grupa u regionu je jasno i glasno poručila: SNAŽNA PODRŠKA ZA FESTIVAL SEA DANCE – SVI SMO ZA PLES! Ne dovodi se u pitanje: We wanna dance, svi na Sea Dance! Podrška je stigla čak iz Australije, od tvoraca jednog od najvećih hitova poslednjih godina „Love Tonight“, dvojca Shouse čiji je premijerni nastup pred crnogorskom publikom planiran za ovogodišnje izdanje Sea Dance festivala, a pridružili su im se i ostali headlineri: tehno superzvijezda Nina Kraviz, balkanska trap kraljica Senidah i pobjednici Evrovizije KALUSH Orchestra”, navodi se u saopštenju.

Kotorski rep dvojac Who See, dodaju, poslao je jasnu poruku.

”Mi smo klapa Whoo See i imamo potrebu da podržimo najveći muzički festival u Crnoj Gori, Sea Dance, da se i ove godine desi, jer kroz njega prođe masu dobrih muzičara i ima masu dobrih žurki. Vidimo se tamo”, naveli su oni.

„Hajde support ljudi, hoće da nam ugase festival“ – pozvala je fanove na svom Instagramu Katarina Bogićević Kejt.

”Crnogorska pijanistkinja Tamara Sirius poslala je podršku iz Dubaija u kojem gradi uspješnu internacionalnu karijeru. Nezaustavljivom talasu podrške priključile su se i zvijezde crnogorskog glumišta: Momo Otašević, Mišo Obradović, Kristina Obradović, Petar Burić, Sanja Vujisić i Julija Milačić Petrović Njegoš, ali i njihov kolega iz Srbije Slaven Došlo. „Nemojmo da dozvolimo gašenje, podržimo svi zajedno!“ – napisala je na svom Instagram nalogu glumica Crnogorskog narodnog pozorišta Julija Milačić Petrović Njegoš, a podršci se pridružio i njen suprug, poznati crnogorski vajar Marko Petrović Njegoš”, navode organizatori.

Treperka iz Srbije Micka Lifa poručila je „Hoćemo i volimo Sea Dance festival“.

”Želju da se Sea Dance festival, uprkos svim teškoćama, ipak održi iskazao je crnogorski modni dizajner Lazar Ilić, a i njegova srpska koleginica, kreatorka i influenserka Anđelija Budurić. Ogromna podrška stigla je sa crnogorske elektronske scene, što ne čudi, imajući u vidu da Sea Dance festival godinama njeguje praksu pružanja prilika domaćim izvođačima i da su mnogi od njih svoje premijerne festivalske nastupe doživjeli na Sea Dance-u. Postovi DJ-eva: Proximus, Audiostrom, Slobodan Popović P.S., Buba, Raven, Iks Oks, Mr. Mips, Nemanja Backović, Mr. Lekka, Double Needle, Branko Vuković, Nikola Bečić, Lerr, Marko Todorović, Zael, Marko Burić, Stamina, Ilija Rudović, Sen Oliver, Straks, OAK brothers, Marek Tripkowsky podsjetili su koliko je velika Sea Dance porodica, a nije izostala ni podrška crnogorskih bendova poput Vrpce i Parampaščadi”, naveli su ogranizatori.

Podsjećamo, iz Ministarstva ekonomskog razvoja i turizma su rekli da su iznijeli razloge i zakonska ograničenja zbog kojih, i pored dobre volje premijera Dritana Abazovića i resornog ministra Gorana Đurovića, Vlada ne može finansijski podržati festival ove godine.

”Na to je jasno ukazala i Agencija za kontrolu državne pomoći tumačenjem da je shodno Zakonuo kontroli državne pomoći, EXIT kao organizator Sea Dance-a lani dobio maksimalnih 200 hiljada eura podrške, predviđenih u okviru tri godine zbog čega bi davanje nove pomoći bilo u domenu krivične odgovornosti. Ovim putem još jednom apelujemo na organizatore Sea Dance-a da, imajući u vidu 4.3 miliona eura koje je Vlada Crne Gore izdvojila za taj festival od 2014., ali i prihode od ulaznica, sponzorstva i naplatu pratećih sadržaja, koji ga čine ozbiljnim komercijalnim projektom, pokažu odgovoran i profesionalan odnos i održe festival kako je i najavljeno”, zaključuju u saopštenju.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve