Petak, 24 Marta, 2023
Rubrika:

Marija Morera proglašena najstarijom osobom na svijetu

Prema Ginisovoj knjizi rekorda, najdugovečnija osoba ikada je Francuskinja Žana Luiza Kalman, koja je rođena 21. februara 1875, a živjela je 122 godine i 164 dana

Marija Morera, koja je rođena 4. marta 1907. godine, proglašena je najstarijom osobom na svijetu u Ginisovoj knjizi rekorda, poslije smrti francuske časne sestre Andre u 118. godini.

Morera je provela posljednje 22 godine u staračkom domu u Kataloniji, ali je rođena prije skoro 116 godina u San Francisku, manje od četiri godine nakon što su poletjela braća Rajt i dvije godine prije nego što je počela gradnja Titanika, prenosi CNN.

Morera je rođena godinu dana nakon što su njeni roditelji emigrirali u SAD, ali su osam godina kasnije odlučili da se vrate u Španiju.

Prilikom povratka otac joj je umro na brodu od tuberkoloze, a ona je zbog pada na brodu trajno izgubila sluh na jedno uvo, navodi se u Ginisovoj knjizi rekorda.

Morera je u Barseloni provela Prvi svjetski rat, Španski građanski rat i Drugi svjetski rat, kao i pandemiju Španske groznice, a smatra se da je najstarija osoba koja je uspjela da se oporavi od kovida, kojim se zarazila u maju 2020. Ima troje djece, 11 unuka i 13 praunuka.

Prema Ginisovoj knjizi rekorda, najdugovečnija osoba ikada je Francuskinja Žana Luiza Kalman, koja je rođena 21. februara 1875, a živjela je 122 godine i 164 dana.

IzvorN1

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve