Srijeda, 7 Juna, 2023
Rubrika:

Magična muzička kutija: Novogodišnji koncert Crnogorskog narodnog pozorišta

Muzička urednica CNP-a, sopran Ivana Čanović je rekla da joj je čast što će crnogorska publika imati priliku da uživa u izvođenju velikih umjetnika

Danas je u Crnogorskom narodnom pozorištu održana konferencija za novinare povodom Novogodišnjeg koncerta koji će biti održan večeras u 20 sati na Velikoj sceni.

Na koncertu će nastupiti slavni violinista Yury Revich i sopran Ivana Čanović. Publici će biti predstavljen novi Kamerni orkestar Crne Gore sastavljen od najboljih muzičara iz naše države i regiona a dirigent je Sascha Goetzel.

Publika će biti u prilici da uživa u poznatim melodijama simfonijske muzike, valcera, tanga, tradicionalnih i savremenih kompozicija za violinu i operske muzike (Vivaldi, Piazzolla, Mozart, Schubert…).

Direktor CNP-a Marko Baćović je kazao da očekuje magično veče:

“Večeras imamo još jedan od lijepih tradicionalnih događaja kada će se naša dramska sala pretvoriti u magičnu muzičku kutiju.”

On je istakao da je nacionalni teatar izuzetno ponosan što za muzičku urednicu ima veliku umjetnicu kao što je Ivana Čanović.

Muzička urednica CNP-a, sopran Ivana Čanović je rekla da joj je čast što će crnogorska publika imati priliku da uživa u izvođenju velikih umjetnika.

“Srećna sam što su najbolji muzičari iz Crne Gore i regiona prihvatili priliku da formiramo Kamerni orkestar Crne Gore, i posebno mi je zadovoljstvo što su tu Yuri Revich, moj dugogodišnji prijatelj i kolega, kao i Sascha Goetzel koji nam dolazi iz bečke opere”, kazala je Čanović na konferenciji za medije.

Dirigent Sascha Goetzel je izrazio zadovoljstvo što je ovdje i zahvalio CNP-u na toploj dobrodošlici.

„S pravom možemo reći da u posljednje dvije godine živimo u jako teškim vremenima i sama činjenica da smo u prilici da stvaramo muziku, da nastupamo, da dijelimo scenu sa divnim kolegama muzičarima je nešto što me zaista ispunjava srećom i zadovoljstvom. Pored toga, ovo je moj debi u Crnoj Gori, tako da zaista nisam mogao da odbijem ova poziv”, rekao je Goetzel.

Yury Revich, violinista i kompozitor je već poznat crnogorskoj publici – nastupao je u CNP-u prije četiri godine.

On je kazao da mu je jako drugo što je ponovo u Crnoj Gori.

“Nosim lijepa sjećanja na koncert koji sam imao ovdje, mogu reći da je to jedno od najljepših sjećanja koje nosim u srcu”, zaključio je Revich.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve