Novinarka španske televizije koja je u programu uživo rekla kolegama „da sjutra ne dolazi na posao” stežući dobitni loto tiket, osvojila je samo djelić nagrade.

foto GETTYIMAGES

Natalija Eskudero radi na javnom servisu RTVE. Počela je da vrišti od sreće uživo u programu misleći da je osvojila milione eura. Kasnije je saznala da je osvojila samo 5.000 eura.

Premija božićne lutrije je četiri miliona eura, ali može je podijeliti više dobitnika.

Eskudero se kasnije izvinila i rekla da joj je žao što je tako „emotivno” reagovala. Dodala je da želi da objasni postupke gledaocima koji su se „osjećali prevareno”.

Ona je optužena za neprofesionalizam, a mnogi su o njoj raspravljali na društvenim mrežama.

Skakala je od sreće dok je šampanjac prštao kada je objavljeno da je broj dobitnog tiketa za najveći dobitak u božićnom izvlačenju poznatom kao El Gordo 26590.

https://twitter.com/tve_tve/status/1208729859679145984

Gledoci su je kritikovali jer je djelovalo da je osvojila maksimalnu nagradu i najavila da će dati otkaz, prenose španski mediji.

Ubrzo poslije emitovanja, Eskudero se ponovo pojavila na televizijskim ekranima i napravila gest stežući usne.

Odgovarajući na kritike korisnika Tvitera , Eskudero je rekla da već nekoliko mjeseci ima „teškoće” na privatnom planu i da je tokom 25 godina profesionalne novinarske karijere imala „čistu savjest” i bila je ponosna na „rigorozan i provjeren rad”.

„Rečeno je da je Natalija Eskudera danas (poznata kao) manipulatorka i RTVE novinarka koja laže”, napisala je u tvitu.

Izvinila se zbog nastale zabune i rekla da „ide na odmor”.

Komentari

avatar