Srijeda, 24 Jula, 2024
Rubrika:

Lista deset najskupljih gradova na svijetu u 2024.

Hong Kong je ponovo preuzeo titulu najskupljeg grada za radnike iz inostranstva u Mercerovom istraživanju troškova života za 2024, koje je objavljeno u ponedjeljak, prenosi CNN

Lista je napravljena analizirajući mnogo faktora, a troškovi života su visoko na listi. Ali koji međunarodni grad je najskuplji na svijetu za preseljenje?

Hong Kong je ponovo preuzeo titulu najskupljeg grada za radnike iz inostranstva u Mercerovom istraživanju troškova života za 2024, koje je objavljeno u ponedjeljak, prenosi CNN.

Taj azijski grad, koji je takođe bio na vrhu godišnje liste 2022. i 2023. godine, slijedi Singapur koji se našao na drugom mjestu.

Veći dio liste najskupljih gradova za život zauzeli su švajcarski gradovi – Cirih, Ženeva, Bazel i Bern koji su zauzeli treće, četvrto, peto i šesto mjesto.

Izvještaj je ispitao 226 gradova na osnovu uporednih troškova za preko 200 artikala na svakoj lokaciji, uključujući prevoz, hranu, odjeću, potrepštine za domaćinstvo i zabavu.

Njujork je bio najskuplji grad u SAD, zauzevši sedmo mjesto, dok je glavni grad Velike Britanije, London, koji je prošle godine bio na 17. mjestu, skočio na osmo mjesto. Nasau, Bahami je zauzeo deveto mjesto, a Los Anđeles je zaokružio prvih 10.

Prema izvještaju, skupo stambeno tržište i povećani troškovi prevoza, robe i usluga su među razlozima zbog kojih su troškovi života u ovim gradovima posebno visoki.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve