Vibra Dežmanovog prolaza u Zagrebu jedna je od najljepših u gradu. U samom centru osjeća se distanca od buke prolaznika i vreve prolaznika pa se na trenutak možete skloniti od svega. Činjenica da se u njemu nalaze neki od najpopularnijih zagrebačkih lokala svakako dodaje na vrijednosti cijeloj ulici, a jedan od njih je Dežman bar & dining, koji se smatra najboljim barom u hrvatskoj metropoli. 

Dežman bar već četiri godine privlači goste svojom ponudom najfinijih kafa, slasnih kolača te bogatim izborom pića. Postali su poznati po “sendvičima koji postaju glavni obrok“, ali uprkos različitim izazovima tu nisu stali.

“Naša priča koja traje već četvrtu godinu i u biti vrlo je jednostavna. Neprekidno nastojimo biti bolji.” govore iz Dežman tima.

Krajem 2016. proširili su se na Dežman Mini Bar s ambicijom da stvaraju i nude najbolje koktele. Poslužuju iznimnu listu i izbor najboljih svjetskih pića, a vječito puna terasa gostiju potvrđuje da je ovo obavezna stanica u gradu. To je potvrdila i struka. Zagrebački barmeni ih već dvije godine za redom proglašavaju najboljim barom u gradu.

Nedugo nakon toga nova je avantura u podrumu ispod Dežmana donijela najmodernije opremljenu kuhinju kakvu imaju samo najbolji zagrebački restorani. A početkom ovog mjeseca Dežman je proširen za dodatni, novodizajnirani prostor, čije uređenje ponovno potpisuje arhitekt Vedran Jukić, autor dizajna i za Mini Bar.

Kod njegovog uređenja naglasak je na interpretaciji i upotrebi relativno novog materijala marmoreala, kojeg je stvorio poznati svjetski dizajner Max Lamb, inspirisan  poznatim materijalom terrazzo Veneziano. Upravo je taj terrazzo fokusna tačka u prostoru i nećete moći odvratiti pogled od njegove fotogeničnosti. Budući da je ostatak prostora uređen u smirenim tamnim nijansama, ekstenzija se dodatno ističe i privlači vas da sjednete.

Trenutno je u toku zagrijavanje kuhinje, a krajem oktobra kreću punom parom s novim jelovnikom pod palicom šefa Velimira Cindrića. S naglaskom na barskim jelima, malim zalogajima, comfort foodu, s nekoliko ambicioznijih jela u casual stilu biće super lokacija za poslovni ručak.

No i doručak, sa željom da postanu mjesto za druženje na početku dana. Uz najpoznatije klasike, New York bagel s lososom ili šunkom, poširana jaja, Proccacie, French toast i drugo, dan može ljepše početi!

Novotvorena ekstenzija Dežmana će od podna pa do ranih večernjih sati biti poglavito namijenjena blagovanju, doručku i ručku, a kasniji večernji sati predviđeni su za klasičnu i već svima dragu ponudu pića te sitnijih zalogaja.

izvor i foto: www.journal.hr

0 0 vote
Article Rating
guest
1 Comment
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
View all comments
Šandor
Šandor
11.10.2018-21:54 21:54

Odlično mjesto za izlazak.