Najveći operater restorana u centralnoj Evropi, Amrest holdings najavio je danas da planira da ove godine otvori u Srbiji lokale lanca američke kafeterije Starbaks, što bi bio prvi dolazak te franšize u zemlje bivše Jugoslavije.

“Prvi Starbaks lokal biće otvoren u toku ove godine u Beogradu, gradu sa dugogodišnjom tradicijom uživanja u kafi. AmRest je vodeći operater Starbaks kafea u regionu centralne Evrope, a Srbija predstavlja najnovije tržište na kome ova kompanija otvara prvi lokal”, navodi se u saopštenju te kompanije.

Predsjednik za Starbaks u kompaniji Amrest Adam Mularuk izjavio je da mu je veoma drago što će kroz otvaranje prvog lokala u Beogradu ta kompanija biti u stanju da gostima u Srbiji ponudi “jedinstveno Starbaks iskustvo”.

“Ta zemlja ima bogatu kulturu kafe i unaprijed se radujemo što postajemo njen dio, te što ćemo posjetiocima pružiti mjesto gdje će moći da uživaju u kvalitetnoj kafi i otkriju našu strast”, rekao je Mularuk.

Kompanija Amrest koja je prvi lokal otvorila u Pragu 2008, sada ima od 300 Starbaks kafeterija u Poljskoj, Njemačkoj, Češkoj, Slovačkoj, Mađarskoj, Rumuniji i Bugarskoj.

Starbaks, osnovan 1971. u Sijetlu, u SAD, ima više od 28.000 lokala širom svijeta i smatra se najvećom svjetskom firmom za prženje i prodaju specijalne kafe.

0 0 vote
Article Rating
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments