Spektakularna vila “Les Cedres” sa 14 spavaćih soba, koja je nekada pripadala belgijskom kralju Leopoldu II, a koja se nalazi na francuskoj rivijeri, ponuđena je na prodaju za 350 miliona eura.

Foto: Profimedia

Fotografije vile stare 188 godina, smještene na Azurnu obalu, otkrivaju pravi kraljevski glamur. Izgrađena je za kralja Belgije i to od novca koji je dobio od zemljišta u Kongu.

Foto: Profimedia

Porodica Marnije-Lapostol, poznata po proizvodnji likera “Grand Marnier”, kupila je 1924.godine, a 15 godina nakon Leopoldove smrti, prenosi Dejli Mejl.

Prelijepa građevina, prošle godine je prešla u ruke italijanskog pivskog giganta “Kampari”, koji je već u oktobru stavio na prodaju.

Foto: Profimedia

Vila je izgrađena 1830. godine, a nekada su se na njenom imanju gajile masline.

Osim 14 spavaćih soba, posjeduje plesnu dvoranu i olimpijski bazen, kao i štalu za 30 konja.

Posjeduje jedan od najlepših vrtova u Evropi, koji obuhvata 35 hektara uređenih travnjaka, 15.000 biljaka i oko 20 staklenika koji sadrže rijetku tropsku vegetaciju.

Međutim, uprkos očiglednoj privlačnosti vile, nekretnina se godinama “borila” da bude prodata. Prije dvije godine je njena cijena bila milijardu eura, a nakon spuštanja početne cifre, sada više nije dostupna za gledanje na internetu. To ukazuje da je možda sišla sa tržišta i da je neko pazario grandioznu vilu.

Izvršni direktor kompanije “Kampari” otkrio je da će prihodi od prodaje biti raspodeljeni među akcionarima.

izvor dailymail.co.uk, telegraf.rs

0 0 vote
Article Rating
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments