Žene na orošavanje vagine ne odlaze samo iz estetsih razloga, zbog zatezanja vaginalnih zidova, već i zdravstvenih. Tretman je bezbolan i traje svega 10-ak minuta

Stručnjaci kažu da ovaj u posljednje vrijeme vrlo popularan tretman na koji odlaze i mnoge Srpkinje, liječi razne upale, odčepljuje neprohodne jajovode, povoljno djeluje na endometriozu, miome, ciste na jajnicima, nekontrolisano mokrenje itd. Osim toga, podstiče seksualnu želju kod žena koje su je izgubile.

Orošavanje je ispiranje vagine, grlića materice i materice mineralnom vodom, temperature 36,8 stepeni Celzijusovih. Ovim tretmanom se postiže bolja prokrvljenost kože i sluzokože i omogućava brži dotok kiseonika, objasnila je ginekolog Slavica Beloica za Alo i dodala da je ovaj tretman potpuno bezbolan i traje desetak minuta.

Pojasnila je i kako izgleda sam postupak. Voda se stavlja u vaginu kroz posebnu kanilu koja na vrhu ima desetak rupica. Mlazovi vode ispiru zidove vagine ravnomjerno što smiruje upale vaginalne i cervikalne sluzokože. Takođe, smanjuje ili čak zaustavlja stvaranje obilnog seksreta koji ima neprijatan miris.

– Kontrakcije mišića i osjećaj pritiska nakon tretmana mogu da traju po nekoliko sati i znak su da je pacijentkinja na pravom putu do poboljšanja stanja. Vrlo je važno i to što se tokom tretmana stvara oksitocin, hormon koji dovodi do kontrakcija materice. Reakcija je slična onoj nastaloj u seksualnom odnosu, s razlikom što ovde ne dolazi do pravog orgazma – kaže doktorka i dodaje da je orošavanje vagine odlično i za liječenje sterilnosti.

Izvor: 24sata.hr

Komentari

avatar