Bez operacija, rezanja i skupih krema može se uticati na oblik i zdravlje grudi, a da ne potrošite milione na preparate i “rezove”.

Na zdravlje grudi i izgled može se uticati i malim, svakodnevnim stvarima. Bitno je kako se držite, koji tip brushaltera birate, ali i kako vježbate.

  1. Hladan tuš i lagana masaža

Hladan tuš čini čuda za kožu i ten uopšte. Za čvršće grudi napravite laganu masažu grudi pod hladnim tušem. Tako ćete poboljšati cirkulaciju koja će stimulisati elastin i kolagen u koži.

  1. Držanje

Većina ljudi hoda, a i sjedi, pogrbljeno. Optički, na taj način smanjujete veličinu grudi i povećavate opsjeg struka. Spuštena ramena i izvijena leđa teško da mogu biti podrška grudima. Mišići s vremenom slabe, a u kombinaciji sa gravitacijom, grudi se sve više spuštaju.

  1. Izbor brushaltera

U svakom slučaju kod izbora izbjegavajte bilo kakav pritisak na grudi. Birajte onaj brus koji daje potporu grudima, ali ih ne stiska i prave je veličine. Na tržištu postoji veliki izbor, a ono na šta morate obratiti pažnju su čvrste naramenice prave širine (kako se ne bi urezale u kožu) i stabilne korpe u kojima grudi imaju dovoljno mjesta da ne ispadaju.

  1. Joga i sklekovi

Joga povećava fleksibilnost tijela i snagu, uključujući i grudi. Svaka poza u jogi fokusira se na određeni dio tijela, a poze poput trougla i kobre najbolje utiču na grudi. Sklekovi nisu nimalo laki, ali odično učvršćuju grudne mišiće.

  1. Eterična ulja

Za svaku masažu je bitno imati dobar alat. U ovom slučaju to je dobro eterično ulje koje će dodatno uticati na čvrstoću grudi. Preporučuju se ulja od limunske trave, zelene metvice, čempresa, pa čak i maslinovo ulje. Pripazite kod količine, 2-3 kapljice eteričnog ulja su i više nego dovoljne, više od toga može izazvati peckanje i crvenilo.

Izvor: 24sata

guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve