Ova namirnica je veoma cijenjena od strane svih nutricionista i kozmetičara…

U kombinaciji sa folnom kiselinom, cinkom, magnezijumom, gvožđem, ova namirnica je prava “fontana mladosti” jer sve ove supstance doprinose formiranju novih ćelija u epidermu.

Redovno konzumiranje kiselog kupusa poboljšava metabolizam i pomaže da se oslobodite viška kilograma. Kiseli kupus je veoma cijenjen od strane svih nutricionista i kozmetičara.

Kiseli kupus popravlja ten, čisti i otvara pore i uklanja štetne radikale. Kupus ne samo da savršeno izbjeljuje kožu, već uspješno uklanja akne i tamne mrlje.

Maska za lice od kiselog kupusa

Maska od kiselog kupusa priprema se vrlo jednostavno. Univerzalna maska osvježava, hrani i omekšava kožu. Samo stavite debeo sloj kupusa na gazu, i držite je oko 15 minuta. Preporučuje se da ovaj postupak ponavljate jednom nedjeljno.

Ukoliko želite da izbijelite kožu, pomiješajte sok od kupusa sa sokom od limuna i dvije kašike jogurta. Mješavina ima veoma jak uticaj na kožu, dakle, masku ne bi trebalo da držite duže od 10 minuta.

Kiseli kupus savršeno hrani i umiruje kožu. Za ovu masku najbolje je da napravite mješavinu od kiselog kupusa, sira i pavlake. Nanesite mješavinu na lice, a nakon 15 minuta isperite toplom vodom. Poslije uklanjanja mješavine, stavite na lice obloge od hladnog čaja.

Ukoliko imate suvu kožu najbolje je da kiseli kupus pomiješate sa žumancetom. Ovu masku nanesite na lice jednom nedjeljno.

Izvor: Srbijadanas.com

guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve