Višak kilograma ali i godine čine da dobijemo podvaljak. I dok nam vježbe pomažu da zategnemo druge djelove tijela, podvaljak nam uvijek ostaje…

Međutim, ukoliko budete radili ove vježbice, uspjećete da se riješite “duple brade”. Naravno, savjet je da sa ovim vježbama počnete čim primijetite da vam se koža ispod brade opušta.

Zagrijavanje mišića

Kao i pred svaku vježbu, prvo je neophodno da se zagrijete. U slučaju ovih vježbi potrebno je da vam glava stoji pravo i da vam ramena budu ispravljena. Polako izbacite donju vilicu naprijed a potom je vratite u normalan položaj. Postupak ponavljajte osam do deset puta.

“Drži vodu”

Otvorite usta i neka vam donja usna kompletno prekriva zube donje vilice. Jednostavno je, zamislite da u ustima treba da zadržite vodu dok su vam usta otvorena. Potom spustite glavu na dolje kao da želite bradom da dotaknete grudi. Potom zatvorite usta i vratite glavu u prvobitni položaj. Vježbu ponavljati pet do sedam puta.

Jezikom pipnite nos

Mišiće ispod brade ćete zategnuti i tako što ćete pokušati vrhom jezika da pipnete nos. Jednostavno je! Glava neka vam stoji pravo, isplazite se najviše što možete i vrhom jezika pokušajte da dohvatite vrh nosa. Vježbu ponovite pet puta.

Malo lijevo, malo desno

Ova vježba će vam pomoći da zategnete i obraze. Prava leđa, prava ramena i pogleda pravo! Potom okrenite glavu na lijevo, kao da želite da bradom dotaknete lijevo rame. Glava neka vam stoji pravo. Potom izbacite donju vilicu na naprijed. Znaćete da dobro radite vježbu ukoliko vas zatežu mišići vrata! Potom vratite glavu u prvobitan položaj i isto uradite na desnu stranu. Vježbu ponoviti pet puta!

Ljubi, ljubi, al’ glavu ne gubi!

Podvaljak ćete zategnuti i tako što ćete ljubiti nekog ko je veoma visok! Zamislite da treba da poljubite nekog ko je bar za glavu viši od vas, a da se on pritom ne sagne. Dakle, prava leđa, prava ramena i glavu podignite na gore i usta skupite u poljubac. U tom položaju se zadržite pet do osam sekundi a potom vratite usta u prvobitan položaj. Sve ponovite pet puta. Ukoliko osjetite zatezanje u vratu, znaćete da dobro radite vježbu.

Pružite otpor

Stisnite ruke u pesnice i postavite ih ispod brade. Potom donjom vilicom pokušajte da odgurnete pesnice. Kada osjetite jak otpor zadržite vilicu u tom položaju tri sekunde. Vježbu ponovite pet do sedam puta.

Osmjehom do savršenog lica

Stisnite zube i nasmijte se – široko! Usne razvucite koliko god možete a jezikom pritiskajte zube sa unutrašnje strane. Ukoliko osjetite zatezanje obraza, dobro radite vježbu. Postupak ponovite pet puta.

Obraščići mili

Ova vježba će vam pomoći da zategnete i podvaljak i obraze. Udahnite vazduh da biste naduvali obraze. Potom ih pritisnite rukama, kao da želite da izduvate vazduh i zadržite se u tom položaju tri sekunde. Potom izdahnite vazduh i ponovite vježbu još pet puta.

Izvor: Informer.rs

guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve