Američka kantautorka Lana del Rej (34) izazvala je pravi mali rat na društvenim mrežama nakon što je, braneći svoju muziku, oštro napala slavne koleginice kao što su Bijonse, Arijana Grande, Kardi Bi, Niki Minaž i Kamilu Kabeljo.

foto Profimedia

“Pitanje vezano za kulturu: Nakon što su sve (pomenute pevačice) imale broj jedan hitove sa singlovima u kojima pevaju o jeb**u, varanju, o tome koliko su seksi i kako ne nose odjeću, mogu li, molim vas, da se vratim pjevanju o tome koliko je lijepo biti zaljubljen čak i ako veza nije savršena, a da ne budem javno razapeta i optužena da zlostavljanje činim poželjnim”, zapitala se Lana na Instagramu.

Obožavatelji su joj vrlo brzo odgovorili da nije niti lijepo, niti fer što pokušava da opravda sopstvenu vrijednost omalovažavajući druge. Čak su je zamolili da izbriše spornu objavu, ali to je samo još više naljutilo ionako već dovoljno bijesnu američku pjevačicu.

“Ja zapravo pjevam o stvarnosti, a dio te stvarnosti su i emocionalno nasilne veze… A sve ove komentare dežurnih internet trolova koji kritikuju moju ponekad pokornu ili pasivnu ulogu u ljubavnim vezama smatram patetičnim…

Dovraga, trebalo bi da žene smiju da kažu sve što žele kroz svoju muziku, ne moraju uvijek na silu da glume sreću! Na svoja prva dva albuma pjevala sam o tugi i zbog toga su me doslovno prozvali histeričnom, kao da i dalje živimo u 1920-ima.

U feminizmu mora da postoji mjesto i za žene koje izgledaju i ponašaju se poput mene – one žene koje kažu ‘ne’, ali muškarci čuju ‘da’ – one žene koje se nemilosrdno gaze jer su autentične i osjetljive – one žene kojima glasove i priče oduzimaju jake žene ili muškarci koji mrze žene”, napisala je Del Rej na društvenoj mreži.

0 0 vote
Article Rating
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments