Kompanija HBO dala je zeleno svijetlo za seriju „Kuća zmaja” (House of the Dragon), koja će ispričati priču 300 godina prije dešavanja iz „Igre prijestola”.

Radnja serije pratiće osvajanja i neuspjehe predaka Deneris Targerijan (Foto: HBO)

Ta vijest objavljena je samo nekoliko sati nakon što je drugi prikvel iz te franšize – u kojem je trebalo da glumi Naomi Vots – navodno ukinut.

Serija Igra prijestola završila se ove godine poslije osam sezona, što je izazvalo dosta burnih reakcija širom svijeta.

Priča o dešavanjima na Vesterosu je tokom godina postala jedna od najpopularnijih serija svijeta, sa desetinama miliona gledalaca i brojnim nagradama.

Foto: HBO

„Zadovoljstvo mi je da najavim da smo naručili Kuću zmajeva“, izjavio je Kejsi Blojs iz kompanije HBO.

„Serija će se baviti kućom Targarjena i ranim danima Vesterosa”, dodao je.

Na zvaničnom Tviter nalogu Igre prijestola najavili su da će seriju producirati autor Pjesme leda i vatre Džordž R.R. Martin, kao i Rajan Kondal i Migel Sapočnik.

U međuvremenu je dosta reakcija izazvalo i ukidanje druge prikvel serije, za koju je pilot epizoda snimljena tokom ljeta.

Neimenovani izvor je u utorak izjavio za Holivud riporter da je izvršna producentkinja Džejn Goldman poslala mejl ostatku ekipe u kojem navodi da je HBO ukinuo seriju.

Razlozi za to nijesu poznati, a HBO se još nije oglasio tim povodom.

Međutim, sajt Dedlajn prenosi da se čelnim ljudima kompanije nije svidjela pilot epizoda.

Radnja te serije, na kojoj je takođe radio Džordž R.R. Martin, navodno se dešavala 5.000 godina prije događaja u originalnoj seriji.

Inače, autori Igre prijestola Dejvid Beniof i DB Vajs su u ponedjeljak najavili da napuštaju rad na novoj trilogiji Ratova zvijezda, koja bi trebalo da bude počne 2022. godine.

Vijest su objavili nakon potpisivanja ekskluzivnog ugovora sa Netfliksom.

Komentari

avatar