Subota, 30 Septembra, 2023
Rubrika:

Konkurs za Nagradu ”Milan Mladenović” otvoren do 31. maja: Prijavi svoju stvar

Pravo da konkurišu za Nagradu imaju autori i izvođači iz svih zemalja bivše Jugoslavije, sa pjesmom sa tekstom na nekom od jezika koji se govore na teritoriji bivših jugoslovenskih republika, uključujući i jezike manjina

Zadužbina Milana Mladenovića raspisala je konkurs za Nagradu “Milan Mladenović” 2022. Pod sloganom “Prijavi svoju stvar”, konkurs je otvoren do 31. maja.

Pravo da konkurišu za Nagradu imaju autori i izvođači iz svih zemalja bivše Jugoslavije, sa pjesmom sa tekstom na nekom od jezika koji se govore na teritoriji bivših jugoslovenskih republika, uključujući i jezike manjina, saopšteno je iz Zadužbine.

“Jedan izvođač, autor ili grupa autora može prijaviti samo jednu pjesmu na konkurs za Nagradu. Pjesme koje konkurišu za Nagradu treba da budu objavljene između 1. jula 2021. i 31 maja ove godine. Prijave mogu podnositi autori, izvođači ili izdavači putem formulara dostupnog na internet stranici Zadužbine. Konkurs se zaključuje 31. maja u ponoć”, navodi se u saopštenju.

Nagrada Milan Mladenović je ustanovljena sa ciljem da podstiče muzičko stvaralaštvo koje odlikuju vrijednosti svоjstvene Milanovoj umjetničkoj zaostavštini, a dodjeljuje se za najbolju pjesmu sa prostora bivše Jugoslavije na svečanosti 21. septembra – na dan Milanovog rođenja.

O pobjedničkoj pjesmi ove godine odlučuje regionalni žiri u sastavu Mile Kekin (Hrvatska), Sonja Lončar (Srbija), Matjaž Manček (Slovenija), Edo Plovanić (Hrvatska) i Dragiša Uskoković Ćima (Srbija).

Stručni žiri će prvo odabrati 12 finalista koji će biti objavljeni na promotivnoj kompilaciji u produkciji Zadužbine Milana Mladenovića, a dobitnici ovogodišnjeg priznanja biće nagrađeni i novčano. Nagrada iznosi 3.000 eura.

Pored prijavnog formulara, na sajtu je dostupna i kompletna dokumentacija koja se tiče uslova konkursa i pravila o dodjeljivanju nagrade, poručuju iz Zadužbine Milana Mladenovića.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve