Subota, 23 Septembra, 2023
Rubrika:

Konkurs za Nagradu ”Milan Mladenović” biće otvoren 1. maja, poznati su članovi stručnog žirija

Konkurs za Nagradu ''Milan Mladenović'' biće otvoren 1. maja i trajaće do 31. maja, a žiri poručuje svim autorima i izvođačima koji planiraju da se prijave da će posebno obratiti pažnju i na tekst i na muziku

Zadužbina Milana Mladenovića će ove godine dodijeliti petu Nagradu “Milan Mladenović”.

Nagrada se, kako je objašnjeno na sajtu Zadužbine, dodjeljuje za najbolju pjesmu na teritoriji bivše Jugoslavije, a na osnovu odluke stručnog žirija koji je svake godine u drugačijem regionalnom sastavu.

O Nagradi “Milan Mladenović 2023” odlučivaće Ana Đurić Konstrakta (Srbija), muzičarka; Branka Glavonjić (Srbija), autorka i urednica emisije “Bunt”; Boris Leiner (Hrvatska), muzičar; Zoran Predin (Slovenija), muzičar; Marko Šelić Marčelo (Srbija), pisac i muzičar.

Konkurs za Nagradu “Milan Mladenović” biće otvoren 1. maja i trajaće do 31. maja, a žiri poručuje svim autorima i izvođačima koji planiraju da se prijave da će posebno obratiti pažnju i na tekst i na muziku.

“Dosta pažnje poklanjam tekstu i temi koja je izabrana i načinu na koji je taj tekst podržan muzikom: što aranžmanski, što dramaturški, što produkcijski, što žanrovski”, kazala je Ana Đurić Konstrakta povodom petog konkursa za Nagradu “Milan Mladenović”.

Od dobitnika Nagrade “Milan Mladenović” očekujem – glas, dodaje Marčelo.

“U vokalnom, ali prije svega u autorskom smislu. A kako mi je pisanje profesija, ove godine kada imam čast da sam u žiriju biću možda malo stroži no ostali članovi kad je o tom aspektu riječ: o riječima. Prijavi svoju stvar. I prijavi najbolju, jer ova se nagrada dodjeljuje za najbolju pjesmu. Ohrabrujem sve autore i autorke, sve bendove, ali posebno one mlade – i kada to kažem, ne mislim nužno na vaše godine, već više na vaš autorski staž. Ako znaš šta treba da znaš, vjeruj da mi baš želimo da te nađemo. Slušamo se”, Marčelova je poruka.

Nagrada “Milan Mladenović” uspostavljena je sa ciljem da podstiče muzičko stvaralaštvo koje odlikuju vrijednosti svоjstvene umjetničkoj zaostavštini Milana Mladenovića.

Kao i svake godine do sada biće dodijeljena na svečanosti 21. septembra, na dan Milanovog rođenja, podsjećaju iz Zadužbine.

Dobitnik prve Nagrade koja je dodijeljena 2019. godine bio je bend Artan Lili sa pjesmom “D.E.P.R.A”.

Drugi laureat bila je grupa dram 2020. sa pjesmom “Daj mi sve”.

Naredne, 2021. godine, Nagradu su dobili Ana & The Changes za pjesmu “Tu”, a prošle, 2022, laureatkinja je bila iz Sjeverne Makedonije – Dina Jashari sa pjesmom “Doma”.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve