Koncerti velikih muzičkih zvijezda širom Evrope će biti odloženi za 2021. godinu. Ovogodišnji nastupi širom Evrope će biti otkazani ili odloženi, što je posljedica zabrane velikih okupljanja uslijed pandemije koronavirusa. Iz italijanske organizacije Assomusica danas stižu podaci o desetinama otkazanih koncerata, čak i onih koji su najavljeni za mjesec septembar.

foto klix.ba

Koncerti velikih italijanskih zvijezda poput Lućiana Ligabue, Vasca, Cukeera, Baglionija, Kremoninija, odloženi su širom zemlje. Očekuje se da će biti održani na iste datume u 2021. godini.

Međutim, i svjetske zvijezde neće uspjeti da odu u Italiju ove godine. Već su otkazani koncerti Pol Mekkartnija i LeniKravica koji su trebali biti održani u junu, piše Corriere.

Zbog mjera opreza i socijalne distance i Celine Dion odgodila je prve koncerte svoje evropske turneje, što uključuje i onaj koji je trebao biti održan 5. juna u zagrebačkoj Areni.

Grupa Guns N’ Roses odložila je svoje koncerte širom SAD-a i Evrope sve od kraja maja do kraja juna. Nije poznato šta će se desiti sa ostalim zakazanim datumima.

Zbog mjera opreza i socijalne distance i Seline Dion odgodila je prve koncerte svoje evropske turneje, što uključuje i onaj koji je trebao biti održan 5. juna u zagrebačkoj Areni.

Koncert benda Tinderstiks koji je bio najavljen za 8. maj u Kombank dvorani u Beogradu, a potom odložen za drugi datum, sada je definitivno otkazan.
Svoje ljetne koncerte otkazao je i Tom Džons, među kojima je i planirani nastup 11. jula 2020. na Ljetnjoj pozornici u Opatiji.

Bob Dilan takođe je otkazao sve ljetnje datume svoje turneje pod nazivom “Never Ending Tour” koja je planirana u junu i julu, navodi Bloomberg koji je sačinio listu otkazanih datuma.

Lajonel Riči otkazao je svoju ovogodišnju evropsku turneju, uvjeravajući fanove kako ulaže sve napore da se novi datumi zakažu na ljeto 2021. godine.

Mnoge druge, kako strane, tako i domaće zvijezde, odložile su svoje nastupe uslijed prevencije od širenja koronavirusa. Kada se mogu očekivati prvi veliki evropski koncerti i festivali, još nije poznato.

guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve