Četvrtak, 23 Marta, 2023
Rubrika:

Komemoracija povodom smrti Zorana Kalezića u ponedjeljak u KIC-u

Komemoracija povodom smrti istaknutog umjetnika biće održana u ponedjeljak, 9. januara u 10 sati u KIC-u Budo Tomović (velika sala)

Legenda narodne muzike Zoran Kalezić preminuo je juče u 72. godini nakon duge borbe sa teškom bolešću.

Komemoracija povodom smrti istaknutog umjetnika biće održana u ponedjeljak, 9. januara u 10 sati u KIC-u Budo Tomović (velika sala).

Danijel Alibabić, predsjednik Udruženja estradnih umjetnika i izvođača Crne Gore, povodom smrti Zorana Kalezića uputio je saučešće njegovoj porodici.

“U ime Udruženja, i u svoje ime, izražavam duboku žalost zbog gubitka jednog od najvećih pjevača današnjice. Zoran Kalezić je bio najtiražniji i najprepoznatljiviji interpretator i kompozitor koji je ponikao iz naše zemlje, a proslavljen širom bivše Jugoslavije i mnogo dalje”, dio je Alibabićeve poruke.

Vrijeme pred nama, kako dodaje predsjednik Udruženja estradnih umjetnika i izvođača Crne Gore, pokazaće Zoranov značaj u očuvanju tradicionalnog i narodnog melosa Crne Gore.

“A mi ćemo učiniti sve što je u našoj moći da generacije koje dolaze uz njegove pjesme proživljavaju najfinije emocije, kakve je nosio njegov sjetni glas. Saosjećamo sa porodicom Kalezić, jer je izgubila dobrog čovjeka i veliki oslonac”, zaključak je saopštenja Danijela Alibabića.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve