Nakon finaliziranja dogovora o Megzitu, brojna pitanja oko statusa Megan Markl i princa Harija ostala su otvorena, poput onih kako će se finansirati, ko će im plaćati osiguranje…

Kraljica je u saopštenju juče izjavila kako princ Hari i vojvotkinja Megan više neće koristiti svoje kraljevske titule ni predstavljati nju, te će izgubiti sav novac koji su dobijali kao članovi kraljevske porodice.

U sklopu sporazuma sklopljenog s kraljicom nakon kriznih razgovora na imanju Sandringem, Hari se sprema da se odrekne i svoje vojničke dužnosti, piše The Mirror i donosi odgovore na neka pitanja koja zanimaju brojne fanove kraljevske porodice.

Kako će se finansirati?

U saopštenju jasno stoji da par više neće primati javna sredstva za kraljevske dužnosti. Hari i Megan prethodno su izjavili da novac poreskih obveznika iznosi tek oko 5% njihovih prihoda. Ostatak dolazi od princa Čarlsa, a njegov prihod od vojvodstva Kornvol.

Megan i Hari namjeravaju da postanu finansijski nezavisni, kao dio svoje odluke da napuste kraljevsku porodicu. Stručnjaci vjeruju da će imati brojna sponzorstva, a neki spekulišu i da bi se Megan mogla vratiti glumi.

Kad Megzit stupa na snagu?

Novi aranžmani stupaju na snagu na proljeće, što znači da će par obavljati svoje dužnosti do tad. Hari više neće učestvovati u vojnim imenovanjima i par će izgubiti svoja javna sredstva i kraljevske titule.

Hoće li se ponovno pojaviti u javnosti?

Iz palate su saopštili kako će Saseksi učestvovati u daljim kraljevskim aktivnostima u Ujedinjenom Kraljevstvu, iako su odbili da potvrde hoće li i Megan biti prisutna. Izvor blizak kraljevskoj porodici odbio je da komentariše to pitanje, a mnogi vjeruju kako bi to moglo da znači da se Megan neće vraćati u UK.

Hoće li morati da vrate novac poreskih obveznika za obnove imanja u Vindzoru?

Megan Markl i princ Hari ponudili su da pokriju najam i račune i vrate 2,4 miliona funti koje su poreznici platili za obnovu imovine. Par namjerava da zadrži kuću kao svoju porodičnu kuću u Velikoj Britaniji. Takođe planiraju da kompenzuju javnosti troškove za opsežne obnove izvršene na imanju prije nego što su se uselili.

Komentari

avatar