Nedjelja, 24 Septembra, 2023
Rubrika:

Južnokorejskom filmu „Parazit“ glavna nagrada američkog Udruženja filmskih glumaca

Film "Parazit" je sinoć osvojio nagradu za "najbolji glumački ansamb", najprestižnije priznanje ovog udruženja

Južnokorejski film Parazit osvojio je najprestižniju nagradu američkog udruženja filmskih glumaca (SAG) u Holivudu.

Foto: Beta/AP/Jordan Strauss/Invision

Taj film, prošlogodišnji dobitnik Zlatne palme u Kanu, osvojio je sinoć nagradu za “najbolji glumački ansamb”, najprestižnije priznanje ovog udruženja.

Reditelj Bong Džu-Ho je rekao da uviđa da rastu šanse za uspjeh njegovog filma na prestižnim Oskarima, koji se dodjeljuju početkom idućeg mjeseca.

Parazit je nominovan za šest Oskara, uključujući za najbolji film. Film je favorit za Oskara za najbolji strani film ali u kladionicama mu se daju visoke šanse i za pobjedu u kategoriji najboljeg filma.

Film Parazit je takođe prije deset dana dobio nagradu za najbolji film na stranom jeziku na dodjeli Zlatnog globusa, gdje se dodaljuju nagrade Udruženje stranih dopisnika u Holiviudu.

Porodična drama, sa primjesama trilera i socijalnim temama Parazit govori o ulasku siromašne porodice u svakodnevnicu bogate porodice. Od kada je izašao film bilježi veliki uspjeh u svijetu od Južne Koreje do SAD, preko Evrope.

“Iako je naslov Parazit mislim da je priča o suživotu i kako svi možemo da živimo zajedno”, rekao je sinoć Song Kang Ho, jedan od glumaca, preko prevodioca.

Pošto glumci čine najveći procenat članova Akademije za filmsku umjetnost i nauku koja odlučuje o Oskarima, njihov izbor se pažljivo prati kao nagovještaj šta bi na Oskarima, koji se održavaju 9. februara moglo da pobijedi.

U drugim kategorijama glumac Hoakin Finiks osvojio je nagradu za najboljeg glumca za film “Džoker”, Rene Zelveger za najbolju glumicu za interpretaciju Džudi Garland na kraju njenog života u filmu “Džudi”.

Bred Pit je dobio nagradu za najbolju pomoćnu mušku ulogu u filmu Kventina Tarantina “Bilo jednomu Holivudu”, dok je Lora Dern osvojila nagradu za najbolju pomoćnu žensku ulogu za ulogu advokata u filmu “Marriage Story”.

Robert De Niro, zvijezda filma “Irishman” Martina Skorsezea je dobio nagradu za cjelokupnu karijeru.

U dijelu nagrada za televiziju serija novog striming servisa Epl “The Morning Show” je dobila svoju prvu nagradu zahvaljujući Dženifer Aniston, koja je nagrađena za najbolju glumicu u televizijskoj drami.

Fibi Voler-Bridž, koja je kreirala i glumi u seriji “Fleabag” osvojila je nagradu za najbolju glumicu u komediji.

Piter Dinklidž je dobio nagradu za najboljeg glumca u seriji za tumačenje lika Tiriona Lanistera u kultnoj seriji “Igra prijestola”.

Druga kultna serija “Kruna” (The Crown) osvojila je sinoć nagradu za najbolju glumačku postavu za serije.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve