Izložba “Partenza” hrvatske umjetnice Renate Poljak biće otvorena u atrijumu Kulturnog centra “Nikola Đurković” u Kotoru u petak 10. jula u 20 sati.

Kotor (Foto: Pixabay)

Izložba se organizuje u oviru kulturno – edukativnog projekta “Putevima bokeljskih Hrvata” koji se održava pod pokroviteljstvima Predsjednika Crne Gore Mila Đukanovića i Predsjednika Republike Hrvatske Zorana Milanovića.

Kako obavještavaju u kotorskom kulturnom centru na otvaranju će govoriti Veselko Grubišić – konzul Republike Hrvatske u Crnoj Gori, Boris Bastijančić – savjetnik Predsjednika Crne Gore za ustavni sistem i pravna pitanja, Zvonimir Deković – predsjednik Hrvatskog nacionalnog vijeća Crne Gore, Sanja Putica – ambasadorica projekta i Marina Dulović – sekretarka Sekretarijata za kulturu sport i društvene djelatnosti u opštini Kotor.

U muzičkom dijelu programa nastupiće klapa “Jadran” iz Tivta.

Zbog pandemije virusa COVID 19 broj posjetilaca je ograničen, a kako ističu U KC, preduzeće sve mjere za bezbjedno otvaranje izložbe, što podrazumijeva nošenje maski, držanje distance i dezinfekciju ruku.

Zainteresovani izložbu mogu pogledati do 20. jula.

Suorganizator izložbe je JU Kulturni centar “Nikola Đurković” Kotor, a partneri Opština Kotor, Hrvatsko građansko vijeće Crne Gore, Zajednica bokeljskih Hrvata, Galerija Kranjčar, a donatori izložbe su HEP i Regent Porto Montenegro.

guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve