Ruskinja Jekaterina Fedjaeva (27) umrla je u agoniji nakon što je greškom ljekara živa balsamovana.

Njena majka je optužila ljekare za “ubistvo”, jer su pacijentkinju greškom priključili na infuziju formalinom (rastvor formaldehida), koji se ubrizgava u tijela pokojnika kako bi se usporilo raspadanje tijela.

Jekaterina je primljena u bolnicu u rodnom gradu Uljanovsku radi rutinske hirurške intervencije, ali je zbog greške ljekara dva dana imala nepodnošljive bolove i grčeve, prije nego što je pala u komu. Priključili su je na aparate za održavanje života i srce je više puta prestajalo da radi. Kada su je avionom prevezli u bolnicu u Moskvi, probudila se iz kome, ali je ipak preminula od posljedica otkazivanja organa.

Majka Galina Barišnjikova i njen suprug Igor posjetili su je kada je poslije operacije vraćena na odjeljenje.

– Noge su joj se mrdale, imala je konvulzije, cijelo tijelo joj se treslo. Obula sam joj čarape, zatim i bademantil, pokrila sam je ćebetom, ali je i dalje sva drhtala – kaže ona.

Neprekidno su je mučili bolovi u stomaku i povraćala je.

– Ljudi koji su je operisali znali su da su joj ubrizgali nešto pogrešno. Trebalo je da preduzmu hitne mjere, ali nisu uradili ništa – kaže očajna majka Galina.

Pošto joj se stanje sve više pogoršavalo, Jekaterinu su prevezli na odjeljenje intenzivne njege. Galina je potražila ljekare i zatekla ih kako “raspravljaju o tome kako da joj kažu da su napravili strašnu grešku”. Ipak, nisu joj rekli cijelu istinu, već samo da je u pitanju medicinska greška, da joj je ćerka u komi, a da joj srce, pluća i jetra ne funkcionišu. Nakon toga su pacijentkinjuu premjestili u regionalnu kliniku i tek tada su roditelji saznalii istinu:

– Umjesto fiziološkog rastvora, ubrizgali su joj formalin – kaže njena mama.

Na klinici su primijenili 52 lijeka u očajničkom pokušaju da joj spasu život, da bi je potom prevezli u Moskvu, gdje je umrla.

Jekaterina je sahranjena sedmog aprila i u toku je krivična istraga o slučaju.

Izvor: Dailymail.co.uk, Blic.rs

guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve