Iako su mu zbog raka od koga je bolovao predviđali još samo par nedjelja života, on je već godinama nakon mračnih prognoza živ i zdrav

Rob Muberi je uspio da se izbori sa lošim prognozama ljekara zbog raka od koga je bolovao, po kojima mu je ostalo svega nekoliko nedjelja života i sada milioni ljudi pričaju o ovom hrabrom čovjeku.

Iako su mu zbog raka od koga je bolovao predviđali još samo par nedjelja života, on je tradicionalni tretman zamijenio sirovom veganskom hranom. Njegova priča postala je poznata ljudima nakon što je njegova supruga Amanda objavila post koji je podijelio pjevač Tim Mekgro.

Nakon što mu je konstatovan 4. stadijum raka crijeva i rektuma 2012. godine, po riječima ljekara ostalo mu je još par nedjelja života. Bivši barmen koji je svoju ženu upoznao dok su radili zajedno u Las Vegasu, preuzeo je hrabar korak kada je prestao sa konvencionalnim tretmanom i prešao na sirovu vegansku ishranu.

Amanda je kasnije na Fejsbuku podijelila status u kome je napisala da je prelazak na holistički pristup liječenju učinio čudo i njegov rak se smanjio za 80 procenta.

Rob i Amanda su osnovali fondaciju koja se bavi pružanjem pomoći porodicama oboljelih od raka koji nemaju novca da se bore sa ovom opasnom bolesti.

U objavljenom videu Amanda je objasnila kako su se njih dvoje upoznali 2011. godine, da su nakon mjesec dana izašli na dejt, a poslije 5 mjeseci počeli su da žive zajedno. Rob je ubrzo poslije toga počeo da se osjeća loše i nakon posjete nekolicini ljekara dijagnostikovan mu je kolorektalni rak. Jedne noći u bolnici on ju je zaprosio i ona je pristala.

Nakon prve doze hemioterapije Rob nije pokazivao znake poboljšanja, zbog čega su odlučili da odbiju drugu dozu i probaju holističko liječenje. Iako su im ljekari rekli da su prilično naivni, nakon samo tri nedjelje veganske ishrane njemu se rak povukao za 80 procenta. Do kraja 2014. godine nije bilo ni traga bolesti.

Par se podvrgao vještačkoj oplodnji jer su željeli djecu, a Amanda je kasnije rodila blizance, piše Mirror.

– Ludo je kada pomislite da je prije samo par godina sve bilo protiv nas, ali to nam je samo pokazalo da ljubav može da učini čuda, rekla je Amanda.

Izvor: Magazin.ba

guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve