Indijka Nilanši Patel odbranila je titulu tinejdžerke s najdužom kosom na svijetu, a ove je godine čak potukla sopstveni rekord koji iznosi 190 centimetara.

Foto: SAM PANTHAKY / AFP

Djevojka iz gradića Modase u indijskoj državi Gujarat dobila je u 2019. ponovo seritifikat Ginisove knjige rekorda, s time da je poboljšala svoj rezultat iz decembra 2018., kada je njezina kosa bila duga 170,5 centimetara.

Prijatelji i školske kolege nazivaju je Matovilkom prema princezi duge kose iz bajke braće Grim. Nilanši Patel se može pohvaliti da 11 godina nije vidjela frizera.

“Kad sam imala šest godina, doživjela sam vrlo loše iskustvo u lokalnom frizerskom salonu”, ispričala je. “Od tada sam oklijevala da odrežem kosu. Moji su roditelji poštovali moj izbor i sada mi je kosa srećonoša”, objasnila je.

Da bi mogla da hoda, a da se ne spotiče o sopstvenu kosu ako je raspuštena, sedamnaestogodišnjakinja mora da nositi visoke potpetice.

Najčešće kosu isplete u pletenicu ili je savije, a problema ima jedino pri plivanju, priznaje djevojka koja želi postati inženjerka.

guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve