Petak, 9 Juna, 2023
Rubrika:

Gradsko pozorište počelo rad na novoj predstavi Bez portfelja

Predstava je koprodukcijski projekat sa Barskim ljetopisom, a premijera će biti u avgustu

Gradsko pozorište Podgorica počelo je rad na novoj predstavi namijenjenoj za Večernju scenu pod nazivom ,,Bez portfelja’’ za koju je tekst napisao Stevan Koprivica, dok režiju potpisuje Branislav Mićunović. Predstava je koprodukcijski projekat sa Barskim ljetopisom, a premijera će biti u avgustu.

U predstavi igraju: Dubravka Drakić, Dušan Kovačević, Simo Trebješanin, Ivana Mrvaljević, Jelena Nenezić Rakočević, Miloš Pejović, Omar Bajramspahić, Ivona Čović Jaćimović i Vahidin Prelić.

Foto: Krsto Vulović

Dramaturgiju potpisuje Dragana Tripković, scenografiju Marko Petrović-Njegoš, a kostimografiju Lina Leković.

“Ono što je bitno reći je da je ovaj tekst prvobitno planiran kao reinterpetracija Nušićeve ,,ministarke”, a onda smo Mićunović, Dušan i ja, došli do konstatacije da je nešto što je pisano za početak 20 vijeka nije nešto što bi nam bila opcija. Uzeli smo taj glavni motiv, ženu koja sticajem okolnosti postaje ,,vlast” a sve ostalo je bilo pitanje nekih naših savremenih društvenih okolnosti, a da pritom ne zapostavimo nešto što se zove današnji trenutak u ovoj zemlji, koji nije nimalo simpatičan. Ovaj tekst spada u nešto što pisac Dušan Kovačević, zove tužnom komedijom, i to je glavna odrednica, a sve ostale stvari koje će proizići iz rediteljskog rukopisa je nešto što je krajnji domet ovoga teksta”, kazao je Stevan Koprivica, direktor Gradskog pozorišta.

Foto: Krsto Vulović

“Prije svega želim da poželim dobrodošlicu našem kolegi Vahidinu Preliću koji je naš kolega iz Užica i koji prvi put radi na jednom projektu Gradskog pozorišta, kao i gospodinu Mićunoviću kojem je ovo, takođe, prvi put da režira u Gradskom pozorištu. Svi smo svjesni vremena i situacija u kojima živimo i nalazimo se, zbog čega mislim da je sada pravo vrijeme da se ovaj komad postavi na našoj sceni”, zaključio je umjetnički direktor Gradskog pozorišta, Dušan Kovačević.

Foto: Krsto Vulović

“Zadovoljstvo mi je da radim u Gradskom pozorištu, koje je u ovom momentu vrlo visoko regionalno pozicionirano. Ovaj tekst je u visokom stepenu zatvoreno štivo u smislu da imamo čime da se bavimo i vrlo je značajno kada je pisac prisutan tokom rada na predstavi. Sebi smo, kao zadatak, postavili repliku na Nušića, ali ćemo pričati kao sjećanja, a ne kao organsku inspiraciju i potrebu. Za ovim stolom sjedi ozbiljna ekipa, što nas uči da ovo treba da bude lake ruke u procesu, a ne lake ruke u stilu”, rekao je reditelj Branislav Mićunović.

Foto: Krsto Vulović

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve