Ponedjeljak, 11 Decembra, 2023
Rubrika:

Gradsko pozorište: Počele probe predstave ”Aladinova čarobna lampa”

Režija je povjerena Milanu Karadžiću. Bojović i Karadžić su autori koji su u proteklom vremenu stvarali značajne, vrlo gledane i nagrađivane projekte za Gradsko pozorište

Gradsko pozorište Podgorica počelo je sa probama predstave “Aladinova čarobna lampa”, namijenjenoj dramskoj sceni za djecu.

Ovu bajku iz čuvene persijske zbirke pripovjedaka “1001 noć” pozorištu je prilagodio Nikolas Stjuart Grej u verziji “Nove lampe za stare”, a dramatizaciju za Gradsko pozorište napisao je Igor Bojović.

Režija je povjerena Milanu Karadžiću. Bojović i Karadžić su autori koji su u proteklom vremenu stvarali značajne, vrlo gledane i nagrađivane projekte za Gradsko pozorište.

Glumačku ekipu čine: Lazar Dragojević, Lara Dragović, Omar Bajramspahić, Miloš Pejović, Maja Šarenac, Vukan Pejović, Stefan Vuković, Marija Đurić i Davor Dragojević

Scenografiju za predstavu će raditi Andreja Rondović, kostimografiju Lina Leković, a scenski pokret i koreografiju Slavka Nelević.

Gradsko pozorište ovim projektom nastavlja sa repertoarskom orijentacijom scenskih pričanja čuvenih bajki koje su neizostavni dio dječijeg odrastanja.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve