Srijeda, 7 Juna, 2023
Rubrika:

Glumac Vujović: Moje riječi bile su upućene onima koji nas uspješe među sobom potrovati

“Pored svega sto se događa, višedecenijski u Crnoj Gori, i Srbiji, od strane onih koji na dnevno-političkom, društvenom, javnom i svakom drugom nivou, pod okriljem riječi demokratija “vladavina naroda”, pod okriljem slobode izražavanja, gdje svakodnevno slušamo govore mržnje, pozive na rat, vulgarnosti svih mogućih vrsta, kojima ciljano, sve nas otrovaše i ostrastiše u pogrešnom pravcu, ne bismo li se što bolje međuzavadili, ispade moja izjava najveći neprijatelj srpskom narodu u Crnoj Gori, Srbiji pa i šire”, napisao je Vujović

Glumac Crogorskog narodnog pozorišta Zoran Vujović uputio je danas izvinjenje svim dobrim ljudima u Crnoj Gori i Srbiji, i šire koji su se pronašli u njegovim izjavama, a na njih se nije odnosilo, a da su njegove riječi bile upućene onima koji “nas uspješe među sobom potrovati”.

“Pored svega sto se događa, višedecenijski u Crnoj Gori, i Srbiji, od strane onih koji na dnevno-političkom, društvenom, javnom i svakom drugom nivou, pod okriljem riječi demokratija “vladavina naroda”, pod okriljem slobode izražavanja, gdje svakodnevno slušamo govore mržnje, pozive na rat, vulgarnosti svih mogućih vrsta, kojima ciljano, sve nas otrovaše i ostrastiše u pogrešnom pravcu, ne bismo li se što bolje međuzavadili, ispade moja izjava najveći neprijatelj srpskom narodu u Crnoj Gori, Srbiji pa i šire”, napisao je Vujović.

On naglašava da su njegove riječi, bile su upućene svima onima koji, i ovom prilikom je više nego očigledno i potvrđeno, nas uspješe među sobom potrovati.

“Svojim jezikom, jezikom glumca posvećenog kulturi dijaloga, zdravog diskursa, jezikom koji ne poznaje granice da bi izrazio ono što misli, jezikom koji ubada i vrijeđa, jezikom koji boli i mene i druge, jezikom koji nije jezik – njega niko ne razumije, rekao sam na društvenoj pozornici, a teatar je ništa u odnosu na pozorište koje nam se svakodnevno, jezikom interesa, jezikom otrova servira, ono što mislim o onima koji nas potrovaše, ono što mislim o onima koji mene zavadiše sa onima koji tobože do sad nijesu čuli ovaj jezik pa ga tobože i ne razumiju i ne shvataju. Ovo je monolog jednog glumca, neka mi bude i zadnji, koji za dvadeset godina bavljenja svojom profesijom, a kažu da sam odličan glumac, nije uspio ovoliku pažnju nikad da privuče. Svojim radom, svojom emocijom, svojom suzom, svojim osmijehom, svojom ljubavlju, svojom pjesmom, svojom psovkom, svojim epitafom, svojim psaltišom. Ovo je drugi moj monolog, neka mi se i ne računa, pošto je prošao moj zadnji: izvinite svi dobri ljudi u Crnoj Gori i Srbiji i šire koji ste se pronašli a nije se na vas odnosilo!”, zaključio je Vujović.

CNP: Vujovićeva objava ne odražava naše stavove 

Objava Zorana Vujovića na privatnom Facebook profilu je lični stav i njegova lična odgovornost, te ne odražava na bilo koji način stavove ove institucije, saopšteno je danas iz Crnogorskog narodnog pozorišta.

Kako su kazali u CNP-u, njihove zvanične stavove i sve informacije o toj ustanovi saopštavaju njihova uprava i PR služba u direktnoj komunikaciji sa medijima, putem zvaničnih saopštenja, kao i putem veb sajta i oficijalne Facebook stranice.

“Uzevši u obzir činjenicu da Zoran Vujović svoj stav nije iznio u ime Pozorišta, niti je CNP pomenuo u bilo kom kontekstu, kao i da se CNP ne može baviti ličnim stavovima zaposlenih, odbacujemo svako zlonamjerno povezivanje ove institucije sa objavom Vujovića”, poručili su iz Crnogorskog narodnog pozorišta.

IzvorCdm

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve